Maddy Jansen in kwartfinales DDK

Den Bosch | Op de in Den Bosch gehouden Dag der Kampioenen (DDK) heeft Maddy Jansen van Bowlingvereniging Venray in de categorie pupillen meisjes voor een verrassing gezorgd door als enige Venrayse kampioen de kwartfinales te behalen.

Ze deed dat vooral in de eerste game, toen ze met een game van 198 pins haar persoonlijk record scherper wist te stellen.

Hoewel ze daarna terug viel, herstelde ze zich weer in de laatste game en stond na drie series met 612 pins over vier games op de eerste plaats, wat een plaats in de kwartfinales opleverde. In de kwartfinales op zondag liet het vizier haar wat in de steek, waardoor ze slechts vierde werd in haar poule met één overwinning en een gemiddelde van met 135,67, waarbij een plaats bij de eerste twee noodzakelijk geweest om verder te gaan. Uiteindelijk werd Esmée de Jong, die na de voorronde de vijfde plaats bezette, winnares in deze categorie.

Pupillenkampioen bij de jongens Job Andriessen had het moeilijk en kwam tot een score van 471 pins (117,75 gemiddeld). Hij kwam niet bij de eerste acht in de buurt en miste zo de finales. Hij sloot dit evenement af als zeventiende. Kampioen Sjoerd Jansen van de junioren jongens startte nog wel redelijk met 167 pins, maar was daarna toch te wisselvallig om hoge ogen te gooien en kwam met een gemiddelde van 138,25 (553 pins) niet verder dan de achttiende plek.


MGC Venray

Venray | De zesde speelronde is een prooi geworden voor Huub Straatman.

Met 79 slagen was hij de beste speler en scoorde met 24 slagen ook de laagste ronde. Desondanks kon hij niet voorkomen, dat hij tegen Bets Wilms een puntje moest inleveren door in de tweede ronde met 31 – 31 gelijk te spelen, maar hij won wel met 5 - 1. Het betekende het tweede punt voor Wilms en met een score van 101 slagen was dit tevens haar beste van dit seizoen. Jan van der Haghen (101) liet Leo Wilms (102) met een 4 – 2 overwinning ontsnappen door de laatste ronde onnodig uit handen te geven. Harrie Lenssen (90) won met 5 – 1 van Gerrie Janssen (97) en deed daarmee de laatste plaats over aan zijn opponent. Gerrit Janssen en Gerrit Vermeulen hielden elkaar met 83 slagen in evenwicht, maar Vermeulen was in twee ronden de betere en won daarom terecht met 4 – 2.

In de stand blijft de top drie ongewijzigd: Jan Engels met 2 punten aan de leiding. Gerrit Janssen blijft tweede met 7,5 punten en Huub Straatman is nog steeds derde met 8 punten. Bets Wilms verdrong op basis van gemiddeldeverbetering Jan van der Haghen van de vierde plek naar de vijfde. Gerrit Vermeulen heeft de zesde plaats. De laatste drie spelers staan nu op 11 punten.


Motorcross

Uitslagen:

Zaterdag:

Koningshooikt, België (MON / VMCF)

85cc grote wielen

4. Joey van der Zanden (Wanssum)

5. Britt Jans-Beken (Wanssum)

7. Amber Simons (Well)

14. Nick van Loon (Meerlo)

Quads standaard

3. Diego Hanen (Venray)

St. Isidorushoeve (KNMV)

NK quads

4. Wout Smits (Ysselsteyn)

Zondag

St. Isidorushoeve (KNMV)

ONK Quads

3. Joey Maessen (Ysselsteyn)

9. Job Smits (Ysselsteyn)

ONK 65cc grote wielen

18. Sidney van der Aa (Leunen)

ONK 85cc grote wielen

39. Kimberly van der Aa (Leunen)

Lommel (MON / VLM)

Quads

1. Romé Huibers (Oirlo)

3. Johan Gommans (Oirlo)

Amersfoort (MON)

NK MX open junioren

A-finale

21. Guido de Bruijn (Overloon)

B-finale

2. Marc van Dijck (Venray)

15. Tom Janssen (Overloon)

NK MX 2 senioren

22. Jos Hubers (Overloon)

NK MX open nationalen

20. Jop Koopmans (Holthees)

Son (KNMV)

DMX 85cc grote wielen

29. Niels Huibers (Groeningen)


BC Venray

De laatste speelavond van de competitie is gehouden. De beste in de groene lijn: 1. Thea Lamers en Lenie Oudenhoven. 2. Hanneke Martens en Marthy van Pelt. 3. Jose Heetkamp en Netty Sloots. Rode lijn: 1. Klazien Baak en Anny van de Munckhof. 2. Wies Appels en Diny Heetkamp. 3. Stephen Barnes en Wim Vervuurt. Gele lijn: 1. Frank Bender en Piet van Genugten. 2. Irene Camps en Marijke Meijer. 3. Mia van het Reve en Joep Vaessen. De winnaars in de drie lijnen na afloop van dit blok waren Ron van Gaal met Piet van Genugten, Mieke van Osch met Frieda Rongen en Hanneke Martens met Marthy van Pelt. De laatste twee paren gaan over naar een hogere lijn. Vanavond wordt er geladderd.

Overloonse Bridgeclub

De laatste zitting van de laddercompetitie is afgewerkt. De beste in geel: 1. Corrie Hartong en Math Keulards 61.25%. 2. Thea en Lex Biessels 59.58%. 3. Mia en Sef Lommen 58.75%. Rode lijn: 1. Luus en Wim van Son 61.67%. 2. Jeanne van Haren en Ethel Hilhorst 59.72%. 3 Nelly en Piet Botden 56.94%. Groene lijn: 1. Tonny van Ham en Mieke Stappers 67.97%. 2. Ton Melis en Paul Vloet 57.55%. 3. Annie Visser met Jan den Hoedt en Thea Waterreus met Mien Hegger 53.99%.

BC2002RV

Er is een vrije bridgeronde gespeeld in gemengde lijnen. De beste in lijn A: 1. Math Keulards en Corrie Hartong 65%. 2. Antoinette Coppus en Tonnie Polman 61,25%. 3. Annemie Vossen en Wiel Stoffels 59%. Lijn B: 1. Annie Clermonts met Jan Janssen en Tiny van Goinga met Toine Tiggeloven 67,50%. 3. Maarten Meulendijks en Kees Verheij 62,92%.

NRBC

De vijfde zitting van de laddercompetitie is gespeeld door 25 paren.

De beste in lijn A: 1. Miriam Lemmens en Jacqueline van der Slik 62,50%. 2. Hannie Koppes en Giel Terwijn 61,81%. 3. Annie Boekholt en Gerda Stoffels 59,38%. Lijn B. 1. Bert en Carla van Kempen 66,25%. 2. Diny Heetkamp en Hilde Koolen 60,04%. 3. Mien Pijpers en Rieneke de Weert 53,13%.