Robert Willemse terug bij Venray

VENRAY | Robert Willemse (28) uit Venlo komt na vier jaar terug bij Venray. De oud-speler van VVV kan zowel centraal op het middenveld als in de achterhoede uit de voeten.

Door Henk Willemssen

Willemse kwam in 2009 van VVV naar Venray dat toen nog in de hoofdklasse acteerde. In 2013 kreeg Venray, vanwege financiƫle perikelen, te kampen met een grote leegloop. Robert Willemse vroeg toen overschrijving aan naar Blerick. Afgelopen seizoen was hij grotendeels uitgeschakeld door een kruisbandblessure. "Ik verwacht dat hij bij de start van de competitie weer fit zal zijn", zegt John Beerkens van de technische commissie. "We zijn erg blij met de terugkeer van Robert. Met zijn ervaring en uitstraling kan hij voor ons een belangrijke schakel in het elftal zijn."

Met de 20-jarige Roy Oomen heeft Venray nog een extra keeper aangetrokken. Oomen is afkomstig van VVV en woont in Sevenum. De Venrayse selectie telt volgend jaar vier keepers. Dirk van Enckevort en Jordy Strumpen zijn gebleven en Sam Stiphout komt over vanuit de jeugd. "Vorig jaar hadden we maar twee keepers voor twee elftallen. En dat was te weinig", zegt Beerkens. "De vier doelmannen moeten onderling uitmaken wie in welk elftal komt."

Het jonge talent Bram Vievermans (17) trainde enkele keren mee bij NEC maar de aanvaller blijft komend seizoen bij Venray. Frank Gielens (naar Leunen) is de enige vertrekker bij de eersteklasser.


Armend Shala blijft bij Venray

VENRAY | Armend Shala maakt niet de overstap naar Blauw Geel in Veghel dat promoveerde naar de derde divisie. De 19-jarige talentvolle aanvaller heeft besloten bij eersteklasser Venray te blijven. Hij vindt het te vroeg om nu de stap omhoog te maken. "Dat komt ook omdat ik niet helemaal tevreden ben over afgelopen seizoen", zegt Armend Shala. "Ik weet dat ik meer in me heb. Bij Venray kom ik veel aan spelen toe en kan ik nog rijper worden."

Shala bleef in het voorbije jaar op negen doelpunten steken. In het seizoen 2015/16 scoorde hij 19 treffers, waarvan twaalf in de laatste vijf duels. Toen was hij in bloedvorm en de clubs stonden in de rij. "Ik hoop over een jaar wel hogerop te gaan. Dat is toch mijn doel."


Jesse Rommen van SSS'18 naar DESO

OVERLOON | Jesse Rommen (22) vertrekt bij SSS'18. De middenvelder heeft overschrijving aangevraagd naar DESO. De club uit Oss degradeerde na een onrustig jaar uit de hoofdklasse.

"Ik denk dat ik beter pas in een meer voetballende ploeg", zegt Rommen die vijf jaar geleden van Holthees overstapte naar SSS'18. Rommen woont in Vierlingsbeek. "Het is inderdaad een stukje rijden naar Oss maar ik wil voor mij het hoogst haalbare zien te bereiken. Bovendien ken ik trainer Jord Roos die van Stormvogels naar DESO gaat."

SSS'18 degradeerde onlangs uit de eerste klasse. Bekend was al dat routinier Paul Janssen een stapje terug gaat doen. Verdediger Roy Hendriks stopt vanwege een knieblessure. Zijn broer Sander, die keeper is, vertrekt naar SIOL. Koen Verlinden, die twijfelde over zijn toekomst, heeft besloten toch in Overloon te blijven. De nieuwe trainer Ruud Vermeer vult de selectie aan met drie spelers die overkomen uit de eigen jeugd.


Volharding in rustig vaarwater

VIERLINGSBEEK | De degradatie van de eerste naar de tweede klasse heeft verder geen sporen achtergelaten bij Volharding. De complete selectie blijft intact en trainer Sjoerd van der Coelen begint na de zomer alweer aan zijn vierde jaar op sportpark Soetendaal.

Degradaties gaan vaker gepaard met een groot spelersverloop. Maar niet in Vierlingsbeek. Ook de buitendorpsen Tom Kessels (Venray), Marc van Rens (Horst) en Rick Tissen (Broekhuizenvorst), die een jaar geleden overkwamem, blijven de club trouw. "Dat tekent de spelersgroep en ook de vereniging", zegt Van der Coelen. Er zijn geen nieuwe aanwinsten, alhoewel Volharding wel enkele nieuwe spelers op proef had. "Als ze niet van een hoger of gelijkwaardig niveau zijn dan de eigen spelers, dan kiezen we voor het laatste. Het is de filosofie van de club om zo veel mogelijk met eigen jeugd te werken."

Vanuit de jeugd komen vijf veldspelers plus een keeper over. "In de breedte wordt de groep sterker. Bovendien hebben de spelers een jaar ervaring opgedaan in de eerste klasse." De vraag is of Volharding volgend seizoen direct bovenin kan meedoen op een lager niveau. "Ik denk wel dat er meer weerstand zal zijn. Omdat we toch terugkomen uit de eerste klasse. Maar we gaan gewoon op de ingeslagen weg verder", aldus Van der Coelen.