Afbeelding
Foto:

Digisterker met BiblioNu

Venray | Vijf kandidaten hebben donderdag in de Venrayse bibliotheek hun certificaat ontvangen omdat ze de cursus Digisterker hebben voltooid. Wethouder Lucien Peeters overhandigde de certificaten.

In vier bijeenkomsten heeft de bibliotheek de cursisten wegwijs gemaakt op de sites van de digitale overheid. Onder andere de sites van het UWV, de gemeente en Mijn overheid werden uitgelegd. Inloggen met Digid en een uitleg over de toeslagen van de Belastingdienst waren onderdeel van het programma. Vooral de combinatie van korte uitleg en veel praktisch doen, werd op prijs gesteld.

Ook gaven de deelnemers aan dat ze nu veel minder last hadden van knoppenangst en zich vrijer voelden op internet. Na de zomer wordt de cursus Digisterker opnieuw aangeboden.


Meet & Match bij Open Coffee Met...

Venray | Hoe verbeter je de verkoop? Waarmee vergroot je je netwerk? Hoe zet je jezelf beter in the picture? De eerstvolgende editie van Open Coffee Met... | Horst - Venray staat op dinsdag 20 juni van 8.30 tot 11.00 uur in het Parkhotel in Horst in het teken van Meet & Match met René Luijten van netwerk- en kennisplatform BS Morgen.

Ed Reijnders, namens de organisatie: "De ondernemers leren elkaar tijdens bijeenkomst beter kennen en delen waar ze in hun business tegenaan lopen. In drie tafelrondes van elk 20 minuten maken ze kennis met anderen en stellen hun eigen zoekvraag centraal. Uit deze meet and match komen concrete afspraken, adviezen en aanbevelingen, waarmee ondernemers een stap zetten in hun ondernemerschap." Deelnemers geven van tevoren via reneluijten@bsmorgen.nl hun zoekvraag door. Jacques Lemmen: "Waarom zou je het wiel zelf opnieuw uitvinden als een medeondernemer wellicht al de antwoorden heeft. Of zoals Albert Einstein het ooit treffend verwoordde: de enige bron van kennis is ervaring."

Open Coffee Met... Horst - Venray is een vrijblijvende netwerkbijeenkomst waar zelfstandig ondernemers en ondernemende professionals elkaar op de derde dinsdag van de maand tussen 8.30 en 10.30 uur ontmoeten.