Afbeelding
Foto:

Vrijwilligerscafé Blitterswijck

Blitterswijck | Afgelopen vrijdag was het vrijwilligerscafé in het gemeenschapshuis in Blitterswijck geopend van 19.00 tot 21.00 uur.

Het thema was vrijwilligerswerk voor en door vluchtelingen en het vrijwilligerscafé werd bezocht door zeven bewoners van het asielzoekerscentrum (azc) in Blitterswijck. Vrijwilligers uit Blitterswijck, Meerlo en Venray waren ook naar het café gekomen om kennis te maken met de azc-bewoners. Ze kwamen allen uit Iran en met hen was een gitaarspeler meegekomen, die voor een Iraanse muzikale invulling van het programma zorgde. Een Poolse vrijwilliger vertelde iets over zijn ervaringen als vrijwilliger in Nederland. Er vonden interessante gesprekken plaats tussen de aanwezigen over het leven in Nederland. Wederom was het jammer, dat niet meer vrijwilligers uit de gemeente Venray de moeite hadden genomen om het café te bezoeken. Voor de bezoekers aan het café was het een geslaagde en gezellige avond met leuke muziek.

Voor het volgende café raadpleeg de site van Match voor vrijwilligersen/of dorpsbladen, streekbladen en tv-/kabelkranten.


Voetbaldagen

Venray | SV Venray houdt van 21 tot en met 25 augustus voor de derde maal een voetbalweek voor voetballers en voetbalsters van vijf tot en met dertien jaar uit de gehele regio.

De begeleiding is in handen van jeugdleden en de coördinatie vindt plaats door de technische jeugdcommissie van SV Venray. De gediplomeerde voetbaltrainers hebben een leerzaam, maar vooral ook leuk programma voor de deelnemers gemaakt.

Inschrijven kan via de website www.svvenray.nl.