Afbeelding
Foto:

Venray wint in Duitsland

Pont-Geldern | In Pont-Geldern in Duitsland vond zaterdag een groot jeu-de-boulestoernooi plaats.

Een zeer sterk deelnemersveld uit Duitsland en Nederland had ingeschreven met maar liefst 72 teams. Van deze 72 waren er tien afkomstig van JBC Venray 80, van de Piëlboulers en van de Hedse Boulers. Er werd volgens het Zwitsers systeem gewerkt. De hele dag werd er door iedereen op hoog niveau en met volle inzet gespeeld. Na vier wedstrijden was het duidelijk dat er twee teams waren die om de overwinning zouden gaan strijden. Een Venrays team bestaande uit Eef Zeelen en Jos Janssen en een Venloos team bestaande uit Wim Gipmans en Hay Christis. Na een zeer spannend verloop wisten de Venraynaren de finale in hun voordeel te beslissen. Eef Zeelen en Jos Janssen (foto) werden de ongeslagen winnaars.


Moorrees op standby-lijst EK

Venray | Bondscoach Sarina Wiegman heeft woensdag haar spelersgroep laten weten wie deel gaat uitmaken van de 23-koppige selectie van het Nederlands elftal voor het EK vrouwenvoetbal in eigen land.

Negen speelsters zijn afgevallen en staan op de standby-lijst. Onder hen Myrthe Moorrees uit Venray, speelster van PSV. De definitieve EK-lijst moet uiterlijk 5 juli worden ingeleverd bij de UEFA. "De kwaliteit van deze spelersgroep wordt steeds groter, dus de keuze voor de selectie was een pittig proces. We kijken uit om met dit team de laatste weken van de voorbereiding in te gaan om op 16 juli te starten aan een fantastisch EK in eigen land", aldus Wiegman op de website van de KNVB. Zondag 2 juli komt de voltallig selectie in Zeist bij elkaar voor de officiële aftrap van de voorbereiding op het EK. Zaterdag 8 juli staat de laatste oefeninterland op het programma. Op het Kasteel in Rotterdam treft Oranje tegenstander Wales.

Nederland is tijdens EURO 2017 ingedeeld in poule A samen met België, Denemarken en Noorwegen. Oranje trapt zondag 16 juli in Utrecht af met de openingswedstrijd tegen Noorwegen. In totaal strijden zestien landen in zeven speelsteden van 16 juli tot en 6 augustus voor de Europese titel. Alle poulewedstrijden van het Nederlands elftal zijn al uitverkocht.