Cambrinus

Horst | Trompettist Eric Vloeimans staat op woensdag 21 juni samen met pianist Egbert Derix op het podium van Cambrinus in Horst.

Egbert Derix en Eric Vloeimans zijn elkaars gelijken en staan geregeld samen op de poster van diverse podia. Derix weet van hoge kwaliteit te getuigen en deelde het podium met Fay Lovsky, saxofonist Leo Janssen (Metropole-orkest), Iain Matthews en Supertramp saxofonist John Helliwell. Hij werkt samen met de zanger van Marillion Steve Hogarth en voor de laatste cd van Fish schreef Derix de stijkers-arrangementen. Egberts laatste composities betreffen Duitstalige liederen die, in de traditie van een klassiek Liederbuch, worden gezongen door operazanger Sef Thissen. Dit optreden begint om 20.30 uur en tickets zijn te bestellen via www.cambrinusconcerten.nl en alle VVV-kantoren in Noord- en Midden-Limburg.

De Locht

Melderslo | In streekmuseum De Locht in Melderslo wordt op zondag 18 juni speciaal voor kinderen de traditionele veilingklok gedemonstreerd.

De kinderen kunnen zich tevens vermaken met oude spelen en een museumspeurtocht. Muziekgroep Vurdewind zorgt voor de muziek. Bezoekers kunnen tevens de wisselexpositie Onderweg, van karrenspoor tot A73 bekijken. Het museum is alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.museumdelocht.nl.