Processie

Venray | De Grote Kerk en de Paterskerk in Venray houden op zondag 18 juni een sacramentsprocessie.

Tijdens de processie wordt het allerheiligste in een monstrans op plechtige wijze door deken-pastoor Smeets door de straten van Venray gedragen. Voorafgaand is er er om 9.30 uur een heilige mis in de Grote Kerk.

Na afloop van deze viering trekt de sacramentsprocessie via het Mgr. Goumansplein, Eindstraat, Marktstraat, Grote Markt, Grote Straat en Leunseweg richting de Paterskerk. Aansluitend is er rond 11.15 uur een kort lof in de Paterskerk, waarna de processie zich zal ontbinden. Iedereen mag deelnemen.

Wandeling Veldeke

Venray | Veldeke Venray houdt op dinsdag 20 juni om 19.30 uur een wandeling met IVN-gids Jan Michels in natuurgebied de Paardekop. De samenkomst is bij Peelken 2 in Ysselsteyn.

Dit is de eerste weg rechts na de bossen aan de Puttenweg (Midden-Peelweg). Vooraan bij die afslag staat bestuurslid Lei Potten aanwijzingen te geven. Aan de Paardekop is vorig jaar een natuurleerpad aangelegd. Via informatieborden en door de uitleg van de gids kunnen de deelnemers meer te weten komen over de natuur en historie van dit gebied.

Onder meer een hoge uitkijktoren en een miniplaggenhut worden bezocht.