'Geen risico's gemeente bij SPOV'

VENRAY | Onderwijswethouder Martijn van der Putten (D66) heeft goede hoop dat de financiële problemen bij SPOV grotendeels achter de rug zijn.

"We zien dan ook geen risico's van belang voor de gemeente. Het financieel toezicht is nu goed georganiseerd. Dat geeft vertrouwen", zei Van der Putten in de commissie Leven.

De SPOV-begroting van 17.3 miljoen euro bestaat vooral (14 miljoen euro) uit personeelslasten. Huisvesting (1,4 miljoen euro) is de tweede grootste kostenpost. Het verlies van 2 miljoen euro in de afgelopen drie jaar betekent niet dat SPOV geen investeringen meer kan doen. Zoals in Landweert en de nieuwe school in Merselo. Dat antwoordde bestuursvoorzitter Marcel Reulen op vragen van Henk Bisschops (PvdA). inVENtief en VVD waren blij met de wisseling van de wacht bij SPOV. "We krijgen nu deskundige antwoorden. Dit stemt positief", zei Ingeborg de Barbanson (VVD). "Er waait een frisse wind", constateerde Tino Zandbergen (inVENtief). "Er is nu een beter inzicht in de financiële positie." Reulen beloofde de politiek ieder kwartaal op de hoogte te houden van de financiële stand van zaken.