Toezicht SPOV wilde opstappen

VENRAY | De raad van toezicht van SPOV heeft overwogen op te stappen. In de afgelopen drie jaar leed de scholenkoepel structureel verlies. Mocht SPOV ook dit jaar met rode cijfers afsluiten, dan zal de raad van toezicht alsnog vertrekken.

Dat meldde bestuursvoorzitter Marcel Reulen in de commissie Leven. De tekorten van SPOV zijn de laatste jaren flink opgelopen. Van vier ton in 2014, naar zeven ton in 2015. Het afgelopen jaar bedroeg het verlies zelfs een miljoen euro. "Als we dit jaar niet uit de financiƫle problemen komen, dan zal de raad van toezicht alsnog zijn conclusies trekken. En de taken overdragen aan een club die wel de problemen kan tackelen", zei Reulen. De begroting van 2017 sluit met een verlies van twee ton. Zoals het er nu naar uitziet zal SPOV quitte draaien. De raad van toezicht is aangevuld met Paul Lutters, als extra financiƫle man. Volgens Reulen is de overschrijding niet te wijten aan de scholen maar aan te hoge bestuurlijke uitgaven. Zoals de inhuur van een extern communicatiebureau.

Tino Zandbergen (inVENtief) haalde uit naar Yvonne Raaijmakera, de voorganger van Reulen, en de raad van toezicht. "Er zijn lijken uit de kast gevallen en dat is hen verwijtbaar. Ze hebben zitten slapen."