Afbeelding
Foto:

Nieuwe bestelbus voedselbank

Venray | Voedselbank Limburg-Noord presenteerde vrijdag officieel een nieuwe bestelbus bij het hoofdkantoor in Venray.

Voorzitter Gerda van Stelten van de Voedselbank was enorm trots op de nieuwe aanwinst: "De vorige bus was dringend toe aan vervanging. Al snel bleek dat een nieuwe bestelbus financieel onhaalbaar was. Na een speurtocht bij de autohandelaren in deze regio hebben we een mooie bus aan weten te schaffen. Waarbij we aan de wens van de chauffeurs, dat de bus uitgerust diende te zijn met een koeling, hebben kunnen voldoen. Door een intensieve fondsenwerving en met dank aan alle sponsoren hebben we de bus aan kunnen schaffen." De voedselbank in Venray is in 2005 ontstaan uit particulier initiatief, met als doel de groeiende armoede te bestrijden door wekelijks voedselpakketten uit te delen aan mensen uit de regio. Zo werden in 2016 in deze gemeente wekelijks bijna 80 voedselpakketten uitgedeeld. Foto Henk Lammen.


Workshop beeldhouwen

Venray | Op zaterdag 24 en zondag 25 juni 2017 vindt de derde beeldhouwworkshop plaats in de Engelse tuin aan de Raadhuisstraat 1 in Venray.

De opzet tweeledig: je kunt zelf actief deelnemen en een mooi werk maken. Als je informatie wilt van de beeldhouwers of wilt kijken hoe een werk tot stand komt, ben je van harte uitgenodigd om langs te komen en een praatje te maken met de deelnemers.

Gedurende het weekend is er muziek: Ad Haans treedt op met zijn accordeon. Ook Theo van Wee is een van de dagen weer present met zijn zelfgebouwde draaiorgel.

Trio The Weird, bestaande uit onder andere Elvira Hibbel en Peter Swinkels, treden op met gitaar, basgitaar en keyboard. De docent is Jos Beurskens. Belangstellenden kunnen zich bij Jos Beurskens opgeven via telefoon 062530 2405 of via e-mail jos-beurskens@home.nl. De kosten zijn 15 euro per dag. Aanmelden ter plekke kan ook op zaterdag of zondag. Beitels e.d. zelf meenemen, bokken zijn aanwezig. De weekendexpositie, die gedurende de beeldhouwworkshop zou plaatsvinden, is verplaatst naar een nader vast te stellen datum. De toegang is gratis.