Record VieAmi Golftoernooi

Geijsteren | Vrijdag 2 juni organiseerde VieAmi, de vriendenstichting van VieCuri, voor de vierde keer het VieAmi Golftoernooi. Met dit toernooi haalt VieAmi geld op voor bijzondere projecten voor patiënten van VieCuri Medisch Centrum.

In totaal gingen 21 teams de strijd met elkaar aan voor het goede doel. Dankzij hun bijdrage en die van sponsoren leverde het toernooi een recordopbrengst op van 14.080 euro. Het hele bedrag gaat naar de belevingstuin aangrenzend aan de nog te bouwen Orangerie bij het Oncologiecentrum in VieCuri Venlo. VieAmi kijkt terug op een mooie dag. Het weer zat mee op de baan van Golfclub Geijsteren. Dat gaf de dag een gouden randje. Kuijpers Utiliteit Zuid ging met de trofee naar huis, de tweede plaats was voor Unica Groep en de derde plaats voor Fagro.

Het VieAmi Golftoernooi wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers en de sponsoren: Golf- en Countryclub Geijsteren, Cornelissen Aannemingsbedrijf, Siemens Healthineers, Kasteeltuinen Arcen, Limburgs Landschap, Pulse Business Solutions, Sportgeneeskunde VieCuri, Nizza Bloembinders, Restaurant 'De 19e Hole' en pro van Geijsteren Dave van Mulken. Meer informatie over VieAmi of de Orangerie Oncologiecentrum:
www.vieami.nl.


Tweede editie Roefeldag

Venray | Kiwanis Club de Rooyse Ladies lanceerde vorig jaar de Roefeldag in Venray.

Gelet op het grote succes van afgelopen jaar organiseren de 'ladies' dit jaar voor de tweede maal een Roefeldag. In totaal nemen ruim 400 kinderen van 14 basisscholen van Stichting Primair Onderwijs Venray (SPOV) deel aan deze dag. Ruim 120 bedrijven uit Venray werken mee aan de Roefeldag en zetten hun deuren open voor de nieuwsgierige kinderen. Tijdens de Roefeldag gaan de kinderen snuffelen/ontdekken welke bedrijven, instellingen en winkels er zoal zijn en welke beroepen daar allemaal bij komen kijken. De kinderen van groep 8 bezoeken in kleine groepjes, onder begeleiding van een volwassene, 4 à 5 locaties. Tijdens zo'n bezoek biedt het bedrijf een leerzaam programma en is het de bedoeling dat de kinderen op een leuke manier leren wat een bepaald beroep inhoudt. De Rooyse Ladies zijn druk bezig met de voorbereidingen om alle kinderen een mooi programma te bieden. Een hele puzzel om alle kinderen goed in te plannen en hierbij rekening te houden met de geuite wensen van de bedrijven. Een mooie uitdaging waar ze graag hun energie in steken gelet op het enthousiasme van zowel de deelnemende bedrijven als de deelnemende scholen en vooral ook van de kinderen.


Buurtcirkel:
meer samen doen

Venray | Zou je graag af en toe wat leuks willen doen met andere mensen uit de buurt? Kun je soms wel een beetje hulp gebruiken? En wil je zelf ook iets voor een ander betekenen? Kom dan woensdag 21 juni om 17.30 naar de informatiebijeenkomst over de Buurtcirkel Venray in wijkcentrum 't Schöpke in Veltum.

Een Buurtcirkel is een groep van 9 tot 12 mensen die bij elkaar in de buurt wonen. Door je bij de Buurtcirkel aan te sluiten, leer je nieuwe buurtgenoten kennen.

Samen kun je leuke dingen doen. Ook kun je bij elkaar terecht als je hulp nodig hebt. Je zet daarvoor je eigen talenten en vaardigheden in. Want iedereen is wel ergens goed in. Zo help je elkaar.

Een vrijwilliger ondersteunt de Buurtcirkel en helpt bij de onderlinge samenwerking. Daarnaast is er een buurtcirkelcoach, een professional die de Buurtcirkel van de zijlijn volgt.

Kom je er samen niet uit, dan kun je bij de coach terecht. Venray is de derde gemeente in Nederland die met het project Buurtcirkel start. Tijdens de informatiebijeenkomst op woensdag 21 juni in 't Schöpke krijgen inwoners die graag willen deelnemen aan een Buurtcirkel in Venray uitleg over dit project. Er zijn deelnemers van Buurtcirkels uit Rotterdam aanwezig. Zij vertellen uit eigen ervaring wat Buurtcirkel voor hen betekent.

De bijeenkomst start om 17.30 uur en duurt tot ongeveer 19.00 uur. Voor een hapje wordt gezorgd. Denk je dat Buurtcirkel iets voor jou is? Meld je dan aan via buurtcirkel@venray.nl of bel naar de gemeente op telefoonnummer (o478) 52 33 33 (keuze 1). Meer informatie over de Buurtcirkel algemeen vind je op: www.buurtcirkel.nl.


Kunstroute

Nieuw Bergen | Zondag 25 juni is er een kunstroute in Nieuw Bergen, Bergen en Aijen.

Er doen veertien niet professionele kunstenaars mee aan diverse activiteiten op elf locaties van 10.30 tot 16.30 uur.