Frank Janssen (links) en Dave Ewalts wonnen enkele gouden awards tijdens de Dutch Fitness Awards 2017.
Frank Janssen (links) en Dave Ewalts wonnen enkele gouden awards tijdens de Dutch Fitness Awards 2017. Foto: Henk Lammen

'Kracht van personal training'

Venray | Tijdens de Dutch Fitness Awards 2017 wonnen Dave Ewalts (VieStyle) en Frank Janssen (Personal Trainer Venray) enkele gouden awards.

"De markt voor personal training wint steeds meer terrein. Het is een teken dat we ons bewuster worden van het belang van een goede gezondheid en levensstijl", zegt Frank Janssen. Ewalts vult hem aan: "De tijd dat een personal trainer naast je staat te schreeuwen om er nog een aantal herhalingen uit te persen, bestaat in onze ogen niet meer. Het gaat er om dat er veilig, effectief en doelgericht getraind wordt." De twee zijn het over een ding roerend eens: "Een personal trainer motiveert, zorgt dat tijdens een training vooruitgang wordt geboekt, dat oefeningen correct uitgevoerd worden en ook effect hebben op het gestelde doel." Volgens het tweetal zit de kracht van een personal trainer in de een op een coaching of in een kleine groep met dezelfde doelstelling. Janssen: "Veel mensen doen maar wat, trainen de verkeerde oefeningen en voeren die ook vaak verkeerd uit. Op deze manier haal je de doelstelling niet, is de kans op een blessure veel groter en dus zonde van je spaarzame tijd." De personal trainer kan onder andere ingezet worden voor sportverbeterende prestaties, lichaamsverhouding verbetering, blessurepreventie of herstel, conditie opbouwen, een gezonde levensstijl creƫren of gewoon om lekker in het vel te zitten. Ewalts: "Iedereen heeft een eigen doel en wij stellen dit in een persoonlijk plan af. Goed is voor ons niet goed genoeg. Wij gaan voor beter." Voor informatie: www.viestyle.nl en www.personaltrainervenray.nl.