Uitslagen MGC Venray

Venray | Midgetgolfer Jan van der Haghen van MGC Venray heeft tijdens de vijfde speeldag van de onderlinge competitie zijn persoonlijk record weten te verbeteren.

In de tweede ronde presteerde hij het om een ronde van 22 slagen te produceren, waarmee hij zijn oude PR met twee slagen scherper stelde. Met zijn score van 83 slagen over drie ronden en een 4 – 2 overwinning op Harrie Lenssen, deed hij goede zaken in klassement. Gerrie Janssen (92) versloeg Bets Wilms met 6 – 0. Dezelfde scores kwamen op het bord bij Gerrit Vermeulen tegen Leo Wilms, en de wedstrijd tussen de nummers één en twee Jan Engels (76) en Gerrit Janssen.

Gerrit Vermeulen werd met 75 slagen de beste speler. Jan van der Haghen en Gerrit Vermeulen scoorden met 22 slagen de laagste ronde. In de stand bleef de top drie ongewijzigd: Jan Engels aan de leiding met 2 punten, gevolgd door Gerrit Janssen met 6 punten en Huub Straatman met 8 punten. Jan van der Haghen klom door zijn overwinning en goede spel naar de vierde plek met 10,5 punten. Op het toernooi van Duno in Doorwerth in Gelderland hebben drie leden deelgenomen. Gerrit Janssen speelde sterk en miste met 97 slagen en 22 als laagste ronde nipt het podium en eindigde daardoor als vierde. Huub Straatman startte prima met een rondje 23, maar viel gaandeweg terug en moest met 110 slagen en een negende plaats genoegen nemen. Jan van der Haghen eindigde op de dertiende plaats. Jan Spiljard van de organiserende vereniging was heer en meester en werd met 90 slagen overduidelijk winnaar. Tweede werd Wim Hulscher (Appelscha) met 95 slagen en Gerard Schuurman (Duno) werd met 96 slagen derde.


HSV 't Alvertje

Oostrum | Uitslag karperwedstrijd: 1. Dave Hendriks. 2. Stef Verblakt. 3. Victor Janssen. 4) Piet Horden. 5) Leroy van Dam.

Op zaterdag 10 juni is de eerste wedstrijd uit de methodfeederserie met de vaste hengel. Er wordt dan gevist in vijver 4 van 12.00 tot 16.00 uur. Loting van de plaatsnummers is om 11.00 uur. Op dinsdag 13 juni is de tweede wedstrijd om de vijverkoning. Deze worden gevist in vijver 2 van 18.30 tot 21.30 uur. Nummers afhalen is uiterlijk om 18.00 uur. Aanmelding kan tot donderdag voorafgaande aan de wedstrijd, 20.00 uur, bij Henk Theeuwen, telefoon (0478)571311 of via e-mail henk.theeuwen@home.nl.

Nieuwe leden kunnen voor een vispas terecht bij Van de Ligt Allicht in Wanssum en bij dierenspeciaalzaak XXL in Venray. Wie lid wil worden kan contact opnemen met Pieter Kunen via e-mail info@hsvhetalvertje.nl of telefoon (077)3662920.


PC St. Jan

Meerlo | Pleun Oosterbaan heeft in Meerlo deelgenomen aan een selectiewedstrijd.

Bij het ponyspringen wist ze een tweede prijs te behalen met pony Hercules in de klasse DE BB met 66 stijlpunten. Bart Philipsen mocht de derde prijs in ontvangst nemen met pony Prins in de klasse CB. Coen Philipsen behaalde de derde prijs in de klasse DE B met pony Bianca. Juul Michels mocht met pony Bambine de klasse DE L op haar naam schrijven. Bij de dressuur werd Pleun Oosterbaan met Hercules zevende in de klasse DE B met 193 punten.

Esmee van der Sterren behaalde de tweede prijs in de klasse CB met pony Elwi's Adorable met 195 punten. Hieke Kreuzer werd vierde met pony Hijker Forest Collin in de klasse DE L1 met 202 punten. Met pony Wilgerd's Queen mocht Kreuzer ook nog de eerste prijs in ontvangst nemen in de klasse DE BB met 193,5 punten. Bij het paarden springen wist Petra van Dijck-Claessens de overwinning te behalen in de klasse L met Contador. In deze klasse behaalde ze ook nog de derde prijs met Gantira. In de klasse Z mocht ze de tweede prijs in ontvangst nemen met Bon A'parte.

Bij de dressuur behaalde Hieke Kreuzer met Bliksem een vierde prijs in de klasse B met 205 punten. Sannah Kreuzer behaalde met Romanov Boy H de derde prijs in de klasse M1 met 191 punten.


Diplomaloop Sporting Boxmeer

Boxmeer | De beginnerscursus van atletiekvereniging Sporting Boxmeer is donderdag onder warme omstandigheden door achttien deelnemers succesvol afgerond met een 5 kilometer diplomaloop.

In twaalf weken tijd hebben de beginnende hardlopers onder deskundige begeleiding getraind om 5 kilometer te lopen. De diplomaloop was uitgezet over een parcours door de bossen rondom het Oorlogsmuseum in Overloon. Na een warming-up met de trainers, viel het startschot voor de beginners.

Aan de start verschenen, ter ondersteuning van de beginners, ook diverse jeugd en volwassen clubleden van de vereniging. Alle achttien beginnende hardlopers hebben de 5 kilometer goed uitgelopen. Hoewel de beginnerscursus slechts eenmaal per jaar gehouden wordt door A.V. Sporting Boxmeer, is het altijd mogelijk om als beginnend loper aan te sluiten bij de reguliere trainingen in Boxmeer en Overloon. Kijk voor de trainingsdata op www.avsportingboxmeer.nl.


PC Ons genot

Meerlo | Juliette Philipsen-Direks heeft op een dressuurwedstrijd in Meerlo de vierde prijs behaald met Hester-Balia.

Toernooi Tong-il

Overloon | Taekwondovereniging Tong-il uit Venray houdt op zaterdag 4 november het tweede Tong-il Sparringstoernooi in sporthal De Raaijhal in Overloon.

Het tweede Tong-il Sparringstoernooi 2017 is een officieel erkend toernooi onder auspiciën van de Taekwondo Bond Nederland. Het toernooi is voor jongens en meisjes in de categorieën pupillen B en C klasse, aspiranten en cadetten A-, B- en C-klasse.