Tafeltennissers ISBV in de prijzen

Rotterdam | Afgelopen zaterdag namen zeven tafeltennissers van de Invaliden Sport- en BelangenVereniging Venray e.o. in Rotterdam deel aan de Nederlandse Kampioenschappen Tafeltennis 2017 voor parasporters.

Dit jaarlijks terugkerend sluitstuk van het seizoen vond dit keer plaats in het Topsportcentrrum Rotterdam. Na enkele maanden intensieve training hoopten de tafeltennissers goed voorbereid te zijn. En met resultaat.

Marie-Louise Theeuwen en Antonio Bovee kwamen uit in de klasse 4, maar wisten helaas niet verder te komen dan de eerste ronde. In deze klasse speelde Stefan van Bergen als vanouds weer een sterk toernooi.

Na de voorronde moest hij het in de kwartfinale opnemen tegen Aribelle Prins-Damayanti (D.O.V. uit Leeuwarden. Hij won overtuigend met 3-1. Vervolgens ontmoette hij in de halve finale Machiel Kollaard (T.T.V. De Brug).

Die bleek een maatje te groot voor hem. Hij verloor met 0-3. In de strijd om de derde en vierde plaats liet hij zien dat hij goed in vorm was. Melanie Vullings van T.T.V. Megacles uit Weert werd met 3-1 verslagen. Een derde plaats op het NK was zijn loon.

In de klasse 5 kwamen Wilbert Litjens, Ankie Muijsers en Kelly Creemers voor I.S.B.V. Venray e.o. uit. Helaas kwam Wilbert Litjens en Ankie Muijsers niet verder dan de eerste ronde. Kelly Creemers slaagde daar wel in. Zij nam het in de kwartfinale op tegen Esther Brink van T.T.V. De Brug en won met 3 – 1.

Helaas kon zij het in de halve finale niet bolwerken tegen Thomas Kos van Doing uit Zoetermeer en verloor met 1 – 3. Ook in de strijd om de derde en vierde plaats was zij met 1 - 3 niet opgewassen tegen Dave Bol van T.T.V. Venlo. Toch is de vierde plaats een mooi resultaat.

In de klasse 6 deed nieuwkomer Rahim Azdhari van zich spreken. Hij won in de voorronde overtuigend al zijn wedstrijden. In de vervolgronde moest hij eerst tegen Ad Smolenaars (T.T.V. Megacles uit Weert) uitkomen.

Die won hij mooi met 3-1.(11-3 / 9-11 / 11-9 / 11-7). In de finale moest hij het opnemen tegen Ankie der Kinderen (Helmond '57). Hij won de beide eerste sets met 12 – 10 en 11 – 6). De beide volgende sets gingen echter verloren.

Dankzij een goede wedstrijdmentaliteit won hij deze vijfsetter door de laatste set met 11 – 5 naar zich toe te trekken.

De Invaliden Sport- en BelangenVereniging Venray e.o. is weer een Nederlands kampioen rijker in de persoon van Rahim Azdhari.