Venray Cup krijgt andere opzet

VENRAY | De Venray Cup krijgt een andere opzet. Het jaarlijkse toernooi van de Venrayse voetbalclubs wordt gesplitst over twee dagen. Met op donderdag 24 augustus een voorronde en op zondag 27 augustus het slottoernooi op sportpark De Vloet in Merselo.

Door Henk Willemssen

Vooral trainers hadden moeite met de opzet van de Venray Cup. Ze vonden de korte wedstrijdjes van twintig minuten niet goed passen in de voorbereiding. Na overleg tussen de voetbalclubs is besloten over te stappen op wedstrijden van 45 minuten.

Daarom komt er op donderdag, drie dagen voor de Venray Cup, een voorronde. De negen deelnemende teams worden verdeeld in drie poules van drie. Op drie verschillende sportparken worden donderdag de duels gespeeld. De eindstand van de poule is bepalend voor de indeling van zondag.

De nummers drie vormen samen een nieuwe groep, evenals de nummers twee. Beide poules spelen op zondag hun wedstrijden om 10.00, 11.00 en 12.00 uur. De drie poulewinnaars van donderdag komen vanaf 13.00 uur in actie voor de finale. De tweede wedstrijd begint om 14.00 uur en het slotduel is om 15.00 uur.

De loting voor de poules heeft nog niet plaatsgevonden. BVV'27, dat vorig jaar niet meedeed, zou dit jaar wel van de partij zijn. Maar de Blitterswijckers hebben zich onlangs opnieuw afgemeld. Daardoor zijn er momenteel slechts acht teams. "We hebben aan Venray gevraagd of ze met twee elftallen kunnen deelnemen", zegt bestuurslid Jan Arts van de organiserende vereniging Merselo. "We hopen zo snel mogelijk uitsluitsel te krijgen. Als dit niet lukt dan moeten we de opzet met drie poules weer veranderen. Dat zou jammer zijn."

SVOC'01 is houder van de Venray Cup die dit jaar zijn 23e editie beleeft. Omdat de competitie dit jaar later start in september is de datum van de Venray Cup ook twee weken opgeschoven.


SV United moet kwaliteit inleveren

WANSSUM | SV United, dat op een teleurstellende achtste plaats eindigde in de vijfde klasse G, moet veel kwaliteit inleveren.

Topschutter Michal Kolodziejski, die hogerop wil, en spelbepaler Kevin Koolhof hebben hun vertrek aangekondigd. De Pool Kolodziejski, die afgelopen seizoen 23 treffers scoorde, staat in de belangstelling van Volharding.

Hij sprak al een keer met de Vierlingsbeekse tweedeklasser, maar het is nog niet duidelijk of het tot een overgang komt.

Daarnaast doen bij SV United de routiniers Rik Tax en Tom Theeuwen een stapje terug naar een lager elftal. Nieuwkomer is aanvaller Robin Arts van Oostrum. Stef Kersten komt over vanuit de jeugd.

De debuterende hoofdtrainer Fenne Smits (26) uit Leunen gaat na de zomer met een sterk verjongd team aan de slag in Wanssum.