Afbeelding
Foto:

Op De Tôffel in Vierlingsbeek

Vierlingsbeek | Op het Vrijthof in Vierlingsbeek wordt op zondag 18 juni voor de 25e maal het gratis popfestival Op De Tôffel gehouden.

Het festival wordt om 13.30 uur afgetrapt door Cannonball Cletus uit Venlo, winnaar van bandwedstrijd Op Ut Tuffelke.

Er zijn ook optredens van Stavast, Death Alley, Jeangu Macrooy, Herman Brock Jr., Hallo Venray, Donnerwetter, The Jerry Hormone Ego Trip, The Dubbeez, Kid De Blits, Linde Schöne, Fata Boom, Lookapony, Bartek, Charl Delemarre, Stephanie Struijk, Mercy John, Dan Tuffy, Op Zoek Naar Johan, BJ Baartmans en Liz Francis.

Het intieme en sfeervolle Koningskerkje is wederom hét podium voor mooie 'kleine' akoestische optredens. Gastheer BJ Baartmans ontvangt de singer/songwriters Liz Francis, Mercy John, Dan Tuffy, Stephanie Struijk, Op Zoek Naar Johan en Charl Delemarre.

Even bijkomen van de stortvloed aan muziek? Ook dit jaar is er tijdens Op De Tôffel weer straattheater. Drie acts komen het Vrijthof onveilig maken en zorgen ervoor dat er tijdens ODT17 ook nog gelachen kan worden: Luister Naar Je Hert, Sonic Twins en Love Is In The… Daarnaast is er in de Bibliobeek een expositie van muziek x artblog Schoffel & Hark.

Vier keer stond Marco Roelofs Op De Tôffel: één keer als presentator, drie keer als frontman van Heideroosjes. En tijdens de zilveren jubileumeditie is hij terug met zijn nieuwe band Stavast.

Op De Tôffel 2017 wordt afgesloten met tijdloze reggae van The Dubbeez. Het jonge zestal uit Almere weet klassieke roots- en dubreggae een overtuigende reboot naar het jaar 2017 te geven.

Sprankelende composities die het beste van de klassieke reggae vertalen naar het hier en nu. De band koestert grote voorbeelden als Lee 'Scratch' Perry, King Tubby, Black Uhuru en Damian Marley. The Dubbeez wonnen in augustus 2016 de World Reggae Contest op het Ostróda Reggae Festival in Polen en mochten als winnaars afgelopen februari naar Jamaica om daar hun aanstaande debuutalbum op te nemen.

Naast alle muziek is er ook een uitgebreide festivalmarkt met diverse etenswaren en snuisterijen. De presentatie van het geheel is in handen van Denvis, een artistiek duizendpoot. Na afloop van Op De Tôffel zijn de treinen in de richting Venlo en Nijmegen gemakkelijk haalbaar. Het NS-station ligt op loopafstand van het festivalterrein.

Het pontveer Vierlingsbeek-Bergen vaart tot 22.00 uur en van 23.00 tot 23.30 uur. Alle informatie over Op De Tôffel 2017 is te vinden op www.opdetoffel.nl en op de Op De Tôffel-app.

Foto: Charl Delemarre.