Afbeelding
Foto:

Demi Boom succesvol

Gemert | Demi Boom van ATV Venray heeft in Gemert meegedaan aan de open Brabantse kampioenschappen meerkamp.

In een sterk bezette wedstrijd met deelnemers uit het hele land eiste Boom met grote overmacht de eerste plaats voor zich op. Alleen op de 150 meter moest ze de eerste plaats delen met Madelief Vaessen van Swift uit Roermond. Bij alle andere onderdelen wist Boom de eerste plaats voor zich op te eisen. Op de 600 meter had ze zelfs een voorsprong van 11 seconden op de nummer twee; Annemiek Bloemers van AV Sprint. Haar prestaties: 150 meter 20,01; 600 meter 1,38.50; 80mH 12,67; kogel 10,97; speer 32,70; hoog 1,65; ver 5,00; totaal 4425 punten. Foto: Twitter Stefan Boom.


Rondleiding museum Venray

Venray | Op zaterdag 10 juni is Theo van Dam de gehele dag aanwezig in het Venrays Museum aan het Mgr. Goemansplein. Van Dam is de kunstenaar die de oorspronkelijke Loek Nelissenprijs heeft gemaakt.

Het originele beeld is al jaren te bekijken in de Engelse tuin. Theo van Dam plaatste onlangs een nieuw beeld in de tuin: Ontmoeting van Organische vormen. Dit is eigen werk en totaal anders van sfeer, materiaal en uiterlijk dan het beeld voor de Loek Nelissenprijs. Het nieuwe beeld heeft een lange ontstaansgeschiedenis. Hij licht de geschiedenis toe in het museum via schilderijen. Verder zijn enkele beelden van hem te zien. Het museum is open van 11.00 tot 17.00 uur. Om 14.00 uur start een rondleiding in de Engelse tuin vanuit het museum. Deelname is gratis. Opgave is gewenst via ritavangastel@hotmail.com (naam en emailadres). De aanmelder ontvangt bericht of de rondleiding doorgaat. Bij veel belangstelling vindt een tweede rondleiding plaats om 15.00 uur.