Afbeelding
Foto:

Donderdag 15 juni 2017 om 18.30 uur is er een informatiebijeenkomst over de herinrichting van de N270, Via Venray in de evenementenhal. De avond is voor alle betrokkenen en belangstellenden.

Op maandag 22 en dinsdag 23 mei hebben er klankbordgroep-bijeenkomsten plaatsgevonden. Op 15 juni presenteren we de totaal ontwerpen van de N270 Via Venray. We nemen u die avond mee in de huidige stand van zaken rondom de herinrichting en praten u bij over de planning.

Het programma

18:30 uur        Welkomstwoord door wethouder Jan Loonen en gedeputeerde Eric Geurts

18:45 uur        Start programma met presentatie, terugkoppeling klankbordgroep bijeenkomsten van 22 en 23 mei 2017

19:15 uur        Pauze en gelegenheid tot het inzien van de plannen en het stellen van vragen aan de projectteamleden van de gemeente en Provincie

20:00 uur        Plenair behandelen van vragen

20:30 uur        Einde programma

Uitnodiging

U bent van harte uitgenodigd deze informatiebijeenkomst op 15 juni bij te wonen. Wij verzoeken u om voor 9 juni uw aanwezigheid te bevestigen via n270viavenray@prvlimburg.nl.

Overweg Oostrum afgesloten en bouwhinder

ProRail vernieuwt van vrijdagavond 16 juni tot en met maandagochtend 19 juni een deel van het spoor in Oostrum. Dat is nodig om het spoor in goede conditie te houden zodat treinen er veilig en comfortabel overheen kunnen blijven rijden.

De werkzaamheden zijn tussen de overweg Monseigneur Hanssenstraat en de overweg Witte Vennenweg. In dit weekend worden spoorstenen (ballast), dwarsliggers, spoorstaven en wissels vernieuwd.

Overweg afgesloten

Tijdens de werkzaamheden is de overweg Monseigneur Hanssenstraat in Oostrum afgesloten. De omleidingsroute die wordt gebruikt is dezelfde als die al langere tijd wordt gebruikt voor de lopende wegwerkzaamheden.

Depots

Voor het opslaan en laden en lossen van spoorballast en dwarsliggers worden een aantal depots ingericht. Er zijn depots bij de overweg Monseigneur Hanssenstraat, ter hoogte van de Oirloseweg 4 en bij de kruising Oirloseweg / Witte Vennenweg. De bouwkeet zal ter hoogte van Stationsweg 213 staan.

Bouwverkeer

De spoorballast wordt per vrachtwagen aan- en afgevoerd. Dat gebeurt van zaterdag 17 juni, ca. 06.00 uur, tot en met zondag 18 juni, 08.00 uur. De vrachtwagens rijden via twee routes: Oirloseweg, Germaan, Oostrumse Beek en Stationsweg, Henri Dunantstraat, Germaan, Oostrumse Beek.

Mogelijke hinder

Naast de vrachtwagens wordt bij de spoorwerkzaamheden divers materieel gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een stopmachine om het ballastbed onder het spoor op de juiste hoogte te krijgen en aan een hijskraan die op de rails staat. Ook een aggregaat en werkverlichting horen hierbij. Van het werk en het te gebruiken materieel kunt u hinder ervaren. Onze mensen proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de omgeving.

Gevolgen voor het treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.arriva.nl of www.ns.nl.

Heeft u vragen?

Met vragen kunt u terecht bij ProRail via www.prorail.nl/contact of u belt naar 0800-776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 08.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast uiteraard ook buiten kantooruren.

Kapot? Onveilig? Overlast? Melden!

Iets gezien wat kapot is, gevaarlijk of overlast geeft? Zoals een kuil in de weg of zwerfvuil? Of een kapotte wip in een speeltuintje? Als de gemeente dit moet verbeteren, kunt u het direct online melden via www.venray.nl/melding.

Ervaart u milieuoverlast of wilt u iets melden op het gebied van milieu? Neem dan altijd telefonisch contact op met de gemeente. Bel ons op (0478) 52 33 33, dit kan 24 uur per dag. Tijdens kantooruren krijgt u rechtstreeks iemand aan de lijn. Buiten kantooruren kiest u in het keuzemenu voor optie 4.