Plan zwerfafval is geld waard

Venray | Wie een geniaal plan heeft om het zwerfafval in de gemeente Venray aan te pakken kan meedoen met de ideeënwedstrijd Voor het oprapen en maakt kans op de hoofdprijs van 750 euro en daarnaast 1000 euro om het uit te voeren.

De gemeente Venray wil zich ontwikkelen tot een frisse en duurzame gemeente. Hierbij hoort een schone leefomgeving, waarbij ze het belang inziet van het opruimen en voorkomen van zwerfafval. Alle jeugdsozen in de gemeente willen hier graag aan bijdragen.

Zij zijn samen de organisatie Activiteiten Samenwerkende Sozen (ASS) gestart om vanuit de jeugd de krachten te bundelen. ASS schrijft een ideeënwedstrijd uit waarbij een beroep wordt gedaan op de creativiteit van alle inwoners van Venray. Belangrijk is dat je de creativiteit de vrije loop geeft en je met een bijzondere, verrassende oplossing komt waarmee blijvend afgerekend kan worden met het zwerfafval in Venray. Uit alle inzendingen worden de drie beste ideeën gekozen.

Deze mogen hun plan uitvoeren ter waarde van 1000 euro en krijgen daarnaast een geldbedrag variërend van 300 euro voor de nummer drie tot 750 euro voor de nummer één. De drie beste ideeën van scholieren krijgen elk 150 euro. Het winnende idee biedt niet alleen een oplossing voor het zwerfafvalprobleem, maar is er ook vooral op gericht om een gedragsverandering tot stand te brengen, zodat Venray schoon blijft en bewoners zich bewust zijn van hun omgeving. Voor meer informatie over de ideeënwedstrijd, zie de facebookpagina van ASS en zoek op Activiteiten Samenwerkende Sozen. De inschrijftermijn loopt tot 22 juli.


Museum de Kantfabriek

Horst | In Museum de Kantfabriek in Horst is op zaterdag 17 juni om 14.00 uur de lezing Passie voor handgekleurde borduurpatronen door Diny Gerards-Mensink te bezoeken. Onderdeel van de expositie zijn historische handgekleurde borduurpatronen. De bloemrijke patronen stammen uit de tijd dat het drukken van afbeeldingen in kleur nog niet bestond. De lezing is onderdeel van de expositie Bloemen Bloeien op Papier die te zien is tot 8 oktober. Tijdens deze expositie zijn naast de borduurpatronen ook de winnende werken te zien uit een wedstrijd voor moderne kunstenaars die het museum over dit thema uitschreef. Meer informatie: www.museumdekantfabriek.nl.