"Grootste onderwijsactie"

Venray | Er komt een prikactie in het basisonderwijs. Dat maakte Thijs Roovers, woordvoerder van actiecomité PO in Actie, dinsdagavond in het tv-programma Jinek bekend. De actievoerende leraren in het basisonderwijs strijden voor een hoger salaris en lagere werkdruk.

Samen met tv-presentatrice Sophie Hilbrand lanceerde Roovers in het tv-programma een ouderpetitie, www.pofront.nl. "Sophie wordt onze ambassadeur", zegt Jan van de Ven uit Venray, die samen met Roovers het initiatief nam tot de oprichting van het actiecomité. "Ze is zelf ouder van schoolgaande kinderen en heeft een mooi programma gemaakt over burn-out." Er wordt tevens een prikactie op touw gezet. "Op dinsdag 27 juni gaan alle basisscholen in Nederland een uur minder les geven. 20% minder salaris, dan ook 20% minder les. De scholen gaan niet om 8.30 uur open, maar ook 9.30 uur. Dit gaan veel mensen voelen. De actie is bedoeld als waarschuwingsschot richting politiek. We zijn serieus en onze stakingsdreiging is geen kletskoek. Alle sociale partners doen mee, werkgevers (PO-raad) en vakbonden. Dit wordt de grootste onderwijsactie ooit." Nadat de schooldeuren opengaan om 9.30 uur, gaan vanuit iedere aangesloten school een leerkracht en een ouder naar Den Haag. "Zij nemen de handtekeningen mee. Vanuit alle hoeken en gaten komen ouders en leerkrachten samen in Den Haag. Hier bieden we alle handtekeningen aan bij premier Rutte. De formatie mag geen excuus zijn om dit maatschappelijk probleem niet aan te pakken."


Emté 2 weken dicht

VENRAY | Supermarkt Emté is vanaf gisteren (7 juni) twee weken gesloten. Het winkelpand krijgt een grote renovatie. Aan de buitenkant zijn de werkzaamheden al eerder gestart. Zo is de overkapping aan de kant van De Bleek verwijderd. Dat is ook een wens van de meeste buurtbewoners. De feestelijke heropening van de winkel is op woensdag 21 juni om 9.00 uur.