De Hoebert verkocht

Venray | Lucassen Projecten BV is de nieuwe eigenaar van het gebouw De Hoebert aan de Westsingel in Venray. Het voormalige eigendom van Gilde Opleidingen is door de projectontwikkelaar uit Well aangekocht. De nieuwe bestemming van het gebouw is nog onduidelijk.

Door Henk Lammen

Jan Lucassen van Lucassen Projecten bevestigt dat het gebouw is aangekocht. Over de bestemming van de nieuwe aanwinst kan hij nog weinig concreets zeggen. "We gaan nu bekijken wat wel en niet kan. Wat de mogelijkheden zijn. Dat heeft vooral te maken met de opstelling van de gemeente Venray." Lucassen houdt daarbij alle opties open. Het bedrijf wil inzetten op een brede mix van huurders binnen een logiesfunctie, eventueel ook arbeidsmigranten.

Feitelijk gezien heeft Lucassen Projecten echter nog geen duidelijk beeld over de nieuwe bestemming van het gebouw. "Het kan zijn dat het pand een hotel- of pensionfunctie krijgt, maar er kunnen ook appartementen of doorstartwoningen in worden gevestigd. Of we gaan de ruimten gebruiken voor opleidingsdoeleinden. Op dit moment is het echt nog aftasten welke kant we op gaan."

In de praktijk betekent dat de bestemming van het pand in ieder geval gewijzigd moet worden van maatschappelijk naar horeca. "Hiertoe heeft Lucassen een principeverzoek ingediend. Dat is overigens een gangbare procedure. Dat verzoek is op hoofdlijnen getoetst aan gemeentelijk beleid en wet- en regelgeving. De gemeente heeft op basis van deze toets aangegeven dat het idee in principe binnen het gemeentelijk beleid past, maar dan moet wel aantoonbaar aan voorwaarden worden voldaan", aldus een woordvoerder van de gemeente Venray. "Er is nog geen besluit genomen, er is ook geen plan, maar wel een verzoek dat op hoofdlijnen is getoetst op de brede bestemming. We hebben als gemeente wel verzocht om vroegtijdig met de omwonenden in overleg te treden."

De huidige bewoners van De Hoebert dienen in ieder geval binnen twee maanden het pand te verlaten. De huurders zitten nu als antikraak in het pand. Ook de Kunstwerkplaats Venray, eveneens gevestigd in het gebouw, dient naar een nieuw onderkomen uit te zien. "De afspraak is dat de gemeente het gebouw binnen nu en twee maanden leeg oplevert", aldus Lucassen.