Teken!

Ruim drie maanden geleden vroeg de Arnhemse leerkracht Paul de Brouwer me of ik mee wilde werken aan zijn Facebookgroep PO in actie. Mijn opiniestuk rondom eerlijke beloning in het primair onderwijs (PO) in De Limburger en De Gelderlander had nogal wat losgemaakt. Samen met collega-leerkrachten uit Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Hattem en Utrecht zijn we sindsdien bezig met een waar meesterstuk.

We pleiten voor een eerlijk salaris en minder werkdruk, omdat ons lerarenvak is uitgehold en we voor grote problemen komen te staan. Er hangt een giga lerarentekort boven de markt en dit is nu al voelbaar op heel veel plekken. Kinderen hebben geen meester of juf, worden verdeeld over andere klassen, opgevangen door niet-bevoegde ouders of studenten en zelfs naar huis gestuurd. De kwaliteit van onderwijs staat danig onder druk! Ik maak me hier ernstig zorgen over, niet alleen als meester, maar juist ook als vader! Als we niet oppassen groeit er straks een hele generatie kinderen op binnen een afglijdend onderwijssysteem. Het mooiste vak van de wereld is zo onaantrekkelijk gemaakt, dat collega's weghollen en pabo's leeglopen. De druk op zittende leerkrachten is zo groot dat 1 op de 4 (!) te maken krijgt, heeft of had met een burn-out! Krankzinnig.

Daarom vragen we sinds deze week aan alle ouders om zich uit te spreken! Schaar je achter onze strijd, komt alsjeblieft naast ons staan. Dit is geen onderwijsprobleem, maar een maatschappelijk probleem. We hebben iedereen nodig om dit in Den Haag aan het verstand te peuteren. Ga naar www.pofront.nl, teken en wend samen met ons de grootste onderwijsramp ooit af!