Armend Shala naar Blauw Geel?

VENRAY | Venray-speler Armend Shala staat in de belangstelling van Blauw Geel. De 19-jarige aanvaller trainde al enkele keren mee bij de club uit Veghel.

Na het kampioenschap in de hoofdklasse debuteert Blauw Geel in de derde divisie. "Ik wil het liefste hogerop. Maar ik vind het lastig om een keuze te maken", zegt Armend Shala. Deze week heeft hij nog een gesprek met de Venrayse eersteklasser. John Beerkens van de technische commissie laat weten Shala graag te willen behouden.

Venray is vrijwel rond met een aanwinst. "Zijn naam kan ik nog niet bekendmaken. Want hij moet eerst nog zijn huidige club inlichten", zegt Beerkens. "Het is een speler met ervaring die voor balans in het elftal zorgt. Daar heeft Venray behoefte aan. Jeugdige talenten hebben we genoeg met de sterke lichting die nu overkomt."

Van de huidige selectie haakt alleen Frank Gielens af die naar Leunen vertrekt. "We hebben nauwelijks verloop dus we hebben ook weinig nieuwe spelers nodig", aldus John Beerkens. Jordy Wismans, die vanwege een knieblessure dit seizoen weinig in actie kwam, sluit in de voorbereiding weer aan. Dat geldt tevens voor Stef van Dijck die een halfjaar geleden naar Australië vertrok. De verdediger komt binnenkort terug.

Geen promotie voor Merselo

MERSELO | Merselo blijft in de vijfde klasse. De geel-zwarten slaagden er niet in via de nacompetitie opnieuw te promoveren naar de vierde klasse.

Merselo begon het toetje van het seizoen met een 3-3 gelijkspel bij FC De Rakt. Daarna volgde de 2-3 thuisnederlaag tegen Keldonk. Omdat FC De Rakt op pinkstermaandag met 0-1 won bij Keldonk, eindigde Merselo met een punt als laatste in deze poule van drie.

Na de roemloze degradatie in het seizoen 2015/16 raakte Merselo in het voorbije seizoen steeds beter op toeren. Eind november greep de ploeg van trainer Marcel Peters de koppositie. Die hield Merselo, op een korte onderbreking na, vast tot begin april. Toen kenden de geel-zwarten een inzinking en vergooiden hun titelkansen door vier keer op rij te verliezen. Uiteindelijk finishte Merselo als derde.

In het nieuwe seizoen moeten de geel-zwarten verder zonder topschutter Bas Litjens en aanvoerder Niels de Klerk. De Klerk (ex-Venray) speelde in de nadagen van zijn carrière nog vijf jaar voor Merselo. Bas Litjens maakte in 1999 zijn debuut in de hoofdmacht. Met de onderbreking van een seizoen Volharding (2006/07) en een jaartje in het derde elftal (2013/14). Afgelopen seizoen werd de 35-jarige Litjens nog regionaal topscorer met 26 doelpunten.

Rob Verlinden stopt bij Oostrum

OOSTRUM | Rob Verlinden (28) stopt met voetballen bij Oostrum.

De centrale verdediger uit Venray kwam vier seizoenen uit voor de rood-witten. Roy van Delft en Rein Fleurkens gaan naar een lager elftal.

Ook Robin Arts vertrekt bij de Oostrumse vierdeklasser. De snelle vleugelspeler kwam een jaar geleden over van Holthees. In het begin van de competitie scoorde hij veelvuldig. Vanaf eind november kwam hij al niet meer in actie voor Oostrum vanwege een blessure. Robin Arts heeft overschrijving aangevraagd naar SV United. Bij Oostrum komen zes talentvolle jeugdspelers over naar de senioren. Onder wie Joep Cornelissen, Lars Hanen en Willem van Leendert die al hun debuut maakten in de hoofdmacht.