SVOC-captain Joost Deenen lijkt te scoren, maar een verdediger van Mariahout (links) werkt de bal nog over het doel.
SVOC-captain Joost Deenen lijkt te scoren, maar een verdediger van Mariahout (links) werkt de bal nog over het doel. Foto: Henk Lammen

Geen kroon op mooi seizoen

SVOC'01-Mariahout 0-3 (0-2).

Doelpunten: 13. Coen van Eijndhoven 0-1; 23. Dennis Veldpaus 0-2; 61. Geert van Doorn 0-3. Scheidsrechter: Kerkhof (Nuland). Toeschouwers: 250. Gele kaart: Danny Houwen (SVOC'01).

SVOC'01: Classens; Marcelis, Deenen, Tacken en Gommans; Wismans (70. Peters), Coppers en Peeters (46. Kersten); Rob Houwen, Danny Houwen en Loonen.

Door Henk Willemssen

OIRLO |SVOC'01 heeft een sterk seizoen niet kunnen bekronen met promotie naar de vierde klasse. In het laatste en beslissende nacompetitieduel verloren de tricolores op pinkstermaandag thuis met 0-3 van Mariahout. De Brabanders handhaafden zich daardoor in de vierde klasse. SVOC'01, dat het openingsduel met Ulysses met 4-1 verloor, eindigde als laatste in de poule van drie.

"We zijn nog niet klaar voor de vierde klasse", merkte een trouwe SVOC-supporter op. Dat moest trainer Toon Bongers na afloop beamen. "Mariahout speelt aan de onderkant van de vierde klasse. Maar we kwamen vandaag duidelijk kwaliteit tekort. Dan hebben we ook niets te zoeken in een hogere klasse", relativeerde Bongers. "Toch is de teleurstelling bij de jongens groot. Ondanks de uitschakeling voor promotie ben ik tevreden over dit seizoen. Vooral als je ziet waar we vanaf komen. We hebben tot het einde meegestreden om het kampioenschap,."

Bij winst op Mariahout zou SVOC'01 voor de eerste keer in het zestienjarige bestaan de vierde klasse bereiken. Een tegenvaller was dat doelman Mikey Ellery (vakantie) en aanvoerder Bart Jenneskens (knieblessure) niet inzetbaar waren.

Al na een minuut dreigde het mis te gaan voor de thuisploeg. Laatste verdediger Joost Deenen moest op de rand van de zestien aan de noodrem trekken om een doorbraak te verijdelen. De neutrale grensrechter Kok uit Maastricht vlagde voor een overtreding, maar arbiter Kerkhof wuifde het voorval weg. Na elf minuten was de eerste grote kans voor SVOC'01. Spits Danny Houwen kopte uitstekend in, maar de reflex van keeper Rick van den Heuvel was even fraai.

Even later kwamen de bezoekers op voorsprong: 0-1. Halverwege de eerste helft brak Mariahout door over de linkerflank. Joost Deenen kwam te laat inzetten met een forse sliding. De bank van Mariahout schreeuwde moord en brand maar de aanval ging door en Dennis Veldpaus schoot de 0-2 binnen. De leidsman hield de kaarten op zak en moest een binnenbrandje blussen voor de dug-out van Mariahout.

Op de vleugels lieten de SVOC'ers Rob Houwen en Tijs Loonen soms aardige acties zien maar het sorteerde geen rendement. Na de hervatting wilde Mariahout de ongelijke strijd snel beslissen. De bezoekers verhoogden de druk op het doel van Nick Classens. SVOC'01 ontsnapte in het eerste kwartier driemaal aan een grotere achterstand. Nadat de lat, paal en weer de lat redding brachten. kwam Mariahout toch aan de bevrijdende derde treffer: 0-3. "Daarna gingen de kopjes hangen", zag ook Toon Bongers. Roy Kersten en Tijs Loonen waren in de slotfase nog dicht bij de eretreffer. In de slotseconden liet arbiter Kerkhof zien toch kaarten bij zich te hebben. Hij trakteerde Danny Houwen op geel.

Mariahout bouwde een klein feestje vanwege het behoud van het vierdeklasserschap terwijl de tricolores afdropen. "Volgend seizoen gaan we het opnieuw proberen", zei Toon Bongers die hoopt dat zijn selectie intact blijft. Marthijn Coppers en Pascal Marcelis twijfelen nog. Vanuit de jeugd komt aanvulling van Stan Versteegen en Rik Kleeven.