Britt Jans-Beken (Wanssum) is de nieuwe leidster van het NK 85cc grote wielen
Britt Jans-Beken (Wanssum) is de nieuwe leidster van het NK 85cc grote wielen Foto: Maycel de Bruijn

Motorcrossers succesvol

Stevensbeek | Tijdens motorcrosswedstrijden in Stevensbeek heeft Britt Jans-Beken (Wanssum) de leiding gegrepen bij het NK 85cc grote wielen (MON).

Met de zesde plaats in het dagklassement behaalde Jans-Beken genoeg punten om Nick van Loon (Meerlo) en Amber Simons (Well) achter zich te houden in de tussenstand van het NK. Van loon en Simons hebben een achterstand van 24 en 25 punten op Jans-Beken. Tijdens de wedstrijd was het beste dagresultaat in deze klasse voor Joey van der Zanden (Wanssum) met een derde plaats. Hij eindigde hiermee voor Amber Simons (Well) die vierde werd in het dagklassement.

Bij de 65cc trainingsbewijshouders was de zege voor Quinn Keunen (Overloon). Deze klasse telde slechts twee deelnemers en reed gezamenlijk met de 85cc trainingsbewijshouders.

Bij het NK quads standaard (MON) was er een podium voor Diego Hanen (Venray). Hanen behaalde twee keereen derde plaats in de manches. Hanen staat ook op een derde plaats in de tussenstand voor het NK in deze klasse.

Juup Tax (Wanssum) heeft met een tweede plaats het podium behaald tijdens de wedstrijd voor het NK MX 2 junioren (MON). In de eerste manche kwam Tax slechts 0.2 seconden tekort op Luc van Thiel (Heesch) voor de manche-overwinning en werd tweede . In de tweede manche behaalde Tax eveneens een tweede plaats na vanaf plaats 7 terug naar voren gereden te zijn. Juup Tax blijft door dit resultaat koploper in de stand voor het NK.

Ook was er regionaal succes tijdens de wedstrijd om het NK MX open senioren (MON). Maik Hubers (Venray) en Mark van de Ven (Ysselsteyn) eindigden op het podium tijdens deze wedstrijd. Hubers behaalde in de manches een tweede en vierde plaats en van de Ven werd vierde en tweede in de manches. Op basis van het resultaat in de tweede manche werd van de Ven tweede in het dagklassement en Hubers derde. Daar waar Van de Ven geen rol speelt in de tussenstand van het NK, staat Hubers op een mooie derde plaats.

Foto: Britt Jans-Beken (Wanssum) is de nieuwe leidster van het NK 85cc grote wielen. Foto: Maycel de Bruijn.