Afbeelding
Foto:

SVOC'01 F1 kampioen

Oirlo/ Castenray | De F1 van voetbalvereniging SVOC'01 uit Castenrau/ Oirlo is kampioen.

De behalen van de titel werd uitbundig gevierd door spelers, leiders en fans van de club.


Droom komt uit voor Dagmar Boom

Genève | De Nederlandse volleybaldames beginnen maandag aan de Montreux Masters, het jaarlijkse invitatietoernooi aan het meer van Genève in Zwitserland.

Bondscoach Jamie Morrison heeft na het WK-kwalificatietoernooi in Azerbeidzjan een aantal speelsters van het A-team vrij gegeven, en is met een jonge selectie afgereisd naar Zwitserland. Onder hen is ook Dagmar Boom uit Leunen.

"Het is zeker een droom die uitkomt, ik ben blij dat mij deze kans wordt gegeven", zegt Dagmar Boom. "Het is heel apart om met je 'voorbeelden' te gaan samen spelen, maar ook wel weer supervet. Ik zie dit echt als een geweldig mooie ervaring en ga zo veel mogelijk proberen te leren tijdens het toernooi." De gemiddelde leeftijd van het team in Montreux is 22 jaar. Boom (17) is de jongste speelster van het team. Oranje speelt in poule A achtereenvolgens tegen Argentinië, China en Zwitserland. De nummers een en twee van de poule plaatsen zich voor de halve finale, de nummers drie en vier spelen verder voor de plaatsen 5 t/m 8. Bij het ter perse gaan van deze editie waren de uitslagen nog niet bekend. De Nederlandse volleybaldames slaagden er afgelopen week niet in om zich rechtstreeks te plaatsen voor het WK 2018 in Japan. Het team van bondscoach Jamie Morrison verloor in de beslissende laatste poulewedstrijd met 3-0 van Azerbeidzjan en eindigde als tweede in poule E. Die tweede plaats geeft recht op deelname aan het derde en laatste WK-kwalificatietoernooi, dat in augustus wordt gespeeld. Oranje treft daar België, Bulgarije, Tsjechië, Slovenië en Griekenland.