Afbeelding
Foto:

Korfbaltrainers geslaagd

Leunen | In de kantine van Oranje Wit in Leunen werden de certificaten uitgereikt aan twaalf deelnemers van de korfbaltrainerscursus KT3.

Binnen het dameskorfbal wilde het maar niet lukken om na het volgen van de basisopleiding KT2 voldoende animo te creëren voor het deelnemen aan de vervolgopleiding KT3. Daar waar de KT2 zich beperkt tot het aanreiken van didactische vaardigheden, daar richt de KT3 zich met name op korfbalinhoudelijke onderwerpen. Door de onderwerpen van beide opleidingen te integreren in één cursustraject en expliciet te richten op dameskorfbal, bleek de belangstelling om door te groeien naar een gekwalificeerd trainerschap wel degelijk aanwezig.

Gert Henk Harmsen, KNKV-voorzitter van de DWO, district Zuid reikte, onder grote belangstelling van clubbestuurders en speelsters, de certificaten uit aan de geslaagden. Vanuit de regio Venray-Horst sloten maar liefst vijf deelnemers de opleiding met succes af.

Oranje Wit beschikt nu met Aniek Drabbels, Nathalie Loenen en Steffie van Rooy over drie gekwalificeerde trainsters. Voor een club die binnen de jeugdafdeling aan haar toekomst gaat werken een prima ontwikkeling. Ook SV United is een gediplomeerd trainster rijker. Jolanda Weijs gaat haar kennis inzetten om de talenten van haar club verder te ontwikkelen. En hetzelfde geldt voor Miek Vullings en Chantal Spreuwenberg, bij SV Melderslo.

De geslaagden v.l.n.r:

Boven: Miek Vullings (Melderslo), Johnny Vervoort (docent) Yvonne Giesbers (Astrantia), Ashley Luijkx (United), Jolanda Weijs (United), Nathalie Loenen (Oranje Wit), Saskia Dijkstra (SVO), Spreuwenberg Chantal (Melderslo), Henk Deegens (docent)

Onder: Lynn Groenen (ONA), Steffie van Rooij (Oranje Wit), Pim van der Hulst (SVO), Aniek Drabbels (Oranje Wit); Niet op de foto: Roland Dost (Be Quick) en Remco de Groot (HBSV).