Finale in Venray

Merselo | De Venrayse schuttersweide is op zondag 11 juni het decor van de finale van de Schutterscombinatie Noord-Limburg. Tien schutterijen uit Noord-Limburg strijden tijdens deze bijeenkomst om de hoogste eer van deze combinatie.

De Schutterscombinatie Noord-Limburg is een competitie tussen de tien noordelijkste Limburgse schutterijen. Deze competitie is in 1984 begonnen en was in eerste instantie om de eerste twee zestallen van de schutterijen voor te bereiden op het Oud Limburgs Schuttersfeest. De competitie is echter uitgegroeid tot een eigen competitie, waarin volop wordt gestreden om de hoogste eer en ook talentontwikkeling plaatsvindt.

Door de deelnemende schutterijen werden mooie resultaten geboekt, met als hoogtepunten tweemaal de winst van het Oud Limburgs Schuttersfeest door de schutterijen Sint Antonius en Sint Petrus Baarlo (1999) en Sint Jan Grubbenvorst (2009) en diverse podiumplaatsen voor de andere schutterijen. De finaleschietwedstrijd van de Schutterscombinatie Noord-Limburg belooft een mooie strijd te worden, want tijdens deze wedstrijd wordt er geschoten op de kleinere blokjes en mede door de zonstand op de Venrayse schietmasten kan dit verraderlijk zijn. In de hoogste A-klasse staat Sint Sebastianus Sevenum bovenaan, in de B-klasse leidt Sint Antonius en Sint Petrus Baarlo en in de C-klasse voert 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray de ranglijst aan. Of dit aan het einde van de wedstrijdenreeks nog altijd het geval is, zal moeten blijken komende zondag vanaf 14.00 uur op de schuttersweide, gelegen aan de Loonsedijk 5, 5815 EH in Merselo. Publiek is van harte welkom.