De organisatie is in handen van de stichting Sisters'Diary. Symbolisch laten de leden van de stichting al de eerste bootjes te water.
De organisatie is in handen van de stichting Sisters'Diary. Symbolisch laten de leden van de stichting al de eerste bootjes te water. Foto: Henk Lammen

When love meets life

Venray | Bij de Kasteelse Bossen in Horst vindt op zaterdag 19 augustus een nieuw evenement plaats: When love meets life. Een avond van beleving waar het leven gevierd gaat worden met als belangrijkste aspect liefde. "Het is herdenken, maar tegelijk ook vieren", aldus Eveline de Koster, een van de initiatiefnemers van de organiserende stichting Sisters'Diary.

Door Henk Lammen

"Ik ben ooit op een soortgelijk festival geweest en dat maakte enorm veel indruk op me", zegt De Koster over het nieuwe initiatief. Nu de ambtelijke molen is doorlopen, zet de organiserende stichting honderd procent koers richting zaterdag 19 augustus. Om 17.00 uur gaat het evenement die dag van start bij het prachtige strandbad van de Kasteelse Bossen. De deelnemers met een ticket krijgen toegang tot het festival een bootje met een lichtje, speciaal licht doorlaatbaar papier om op te schrijven en een stift.

"Ze kunnen daarop een herinnering, liefde, hoop, vriendschap of een andere boodschap met anderen delen. Mensen die 25 jaar met elkaar getrouwd zijn, al een levenslange vriendschap met elkaar hebben of een kindje hebben gekregen. Die boodschap kan van alles zijn", legt Eveline uit. Haar moeder Antoinette vult aan: "En het is vooral genieten van de gezelligheid die avond. Met een hapje en drankje, live muziek. Samen met elkaar herinneringen herdenken, maar ook vieren. Met als hoogtepunt dat iedereen bij zonsondergang zijn of haar sfeervol verlicht bootje met boodschap te water laat. Dat wordt een indrukwekkend plaatje."

Naast een gezellige avond staat de initiatiefnemers nog een doel voor ogen: de stichting Sisters'Diary opnieuw onder de aandacht brengen van een groter publiek. De stichting werd opgericht ter nagedachtenis aan Simone de Koster, de zus van Eveline en dochter van Antoinette, die op jonge leeftijd stierf aan kanker. De stichting vraagt aandacht voor de problematiek waar (jong)volwassenen mee te maken krijgen op het moment dat ze te horen krijgen ernstig ziek te zijn en hierdoor voor de maatschappij een risico vormen. Denk hierbij aan obstakels rondom het verkrijgen van een hypotheek, verzekeren, werk en het hebben van een kinderwens.

Eveline en haar moeder maakten van nabij mee wat de problemen zijn als je als jong iemand ernstig ziek bent. "Met ons festival willen we de stichting weer meer zichtbaar maken, laten zien wat we doen en voor wie. En meer mensen bereiken. Want die beseffen vaak niet waarmee ernstig zieke volwassenen, met name jongeren, te maken krijgen."

Of When love meets life een jaarlijks terugkerend evenement wordt, staat in de sterren geschreven. Eveline: "Als het goed bevalt, is het misschien een optie. En kunnen we het evenement vaker organiseren. Maar laten we eerst maar eens afwachten hoe het loopt. We zijn nu zes maanden bezig met de voorbereiding en hopen dat het uiteindelijk een succes wordt."

Voor meer informatie en het kopen van een ticket (19,50 euro), kan men terecht op de Facebookpagina When love meets life.