Afbeelding
Foto:

Beweegdiploma peuters, kleuters

Meerlo | Op donderdag 1 juni ontvingen circa zeventig peuters en kleuters uit Meerlo hun welverdiende
Nijntje Beweegdiploma uit handen van wethouder Bob Vostermans.

Daarmee werden de beweeglessen voor deze groep kinderen op feestelijke wijze afgesloten. De afgelopen periode heeft een grote groep peuters en kleuters deelgenomen aan beweeglessen in Meerlo.

Dit dankzij een unieke samenwerking tussen basisschool Megelsheim, kindcentrum Landhuis van Spring Kinderopvang, gymnastiek- en turnvereniging Hosema en de gemeente Horst aan de Maas. Circa 70 kinderen deden mee aan het beweegprogramma. De lessen werden verzorgd door Anita Heijdeveld van Spring Kinderopvang en door Chantal Baghuis van Hosema, die hiervoor allebei de opleiding tot Nijntje beweeg-instructeur hebben gevolgd.

Het Nijntje Beweegdiploma is een een speciaal beweegprogramma gemaakt door Nijntje en de Koninklijke Nederlandse
Gymnastiek Unie (KNGU) voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar oud. Het doel is om kinderen de basis van bewegen te
leren aan de hand van gevarieerde oefeningen.

Of zoals de samenwerkingspartners aangeven: "Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding.
Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar zo ontzettend belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van een jong kind. Daarom hebben we de dit project in Meerlo gezamenlijk opgepakt en uitgevoerd." De intentie ligt er om aan deze beweeglessen een vervolg te geven in het komend schooljaar.


Flessenactie montessorischool

Venray | Naar aanleiding van een presentatie door Rick en Luc Hendriksen over de Wensambulance sparen leerlingen van Montessorischool Venray lege flessen voor Stichting Wens in Beweging/de Wensambulance.

Deels uit eigen ervaring vertelden de jongens tijdens een presentatie aan alle groepen over het goede werk dat de Wensambulance verricht. Ze hadden zelfs geregeld dat de Wensambulance naar school kwam. De kinderen konden ook een kijkje nemen in de ambulance. Om het goede werk van de Wensambulance te steunen, zijn de jongens deze flessenactie gestart. Op school staat een container waarin lege statiegeldflessen gedeponeerd kunnen worden. Tot 12 juli kunnen de flessen ingeleverd worden.