Afspraken met bewindvoerders

VENRAY | De gemeente Venray gaat betere afspraken maken met lokale bewindvoerders. Daarom heeft wethouder Lucien Peeters (CDA) op dinsdag 6 juni een convenant ondertekend met enkele kantoren.

De gemeente is steeds meer geld kwijt aan de toenemende kosten voor bewindvoering. Het gaat om minima die niet zelf hun financiën kunnen beheren en daardoor in de schulden komen. Via de rechter worden ze doorverwezen naar een bewindvoerder die het beheer van het geld overneemt. "We zijn nu al 40 procent van het minimabudget kwijt aan bewindvoering", zegt Peeters.

In het convenant zijn afspraken gemaakt over de kwaliteit en samenwerking. "We willen een betere verbinding tussen de bewindvoerders en onze eigen diensten", aldus Lucien Peeters.

De opzet is dat klanten meer betrokken worden bij hun financiën. Ook al blijven ze levenslang onder bewindvoering staan. Het doel is dat iedereen wordt gestimuleerd zijn geldzaken zo veel mogelijk zelfstandig te beheren. Onnodige bewinden moeten tijdig worden beëindigd. Afgesproken is dat de partijen jaarlijks bij elkaar komen om de voortgang te bespreken.