Nieuw ziekenhuis niet aan zuidkant

VENRAY | De nieuwbouw van VieCuri komt in Venray vlak bij het huidige ziekenhuis aan de Merseloseweg.

Het gerucht dat VieCuri het nieuwe ziekenhuis zou willen bouwen aan de zuidkant van Venray, in de buurt van medisch centrum Wieƫnhof dichter bij de A73 en Deurneseweg, wordt ontkend. "Nee, we hebben geen andere locatie op het oog. Twee jaar geleden hebben we wel andere opties overwogen. Maar dat is nu niet meer aan de orde", laat woordvoerster Annette Theuws weten.

Aanhouding na bedreiging politie

Venray | Een 36-jarige Venraynaar is in de kraag gegrepen nadat hij vorige week woensdag de politie had bedreigd op Facebook. De man richtte zijn woede op de plaatselijke politie. Een agent zag het bericht en nam maatregelen.

'Wij tolereren dit als politie zijnde niet!', meldt de Venrayse politie op haar eigen Facebookpagina. Vanwege de dreigende aard van de post kreeg de politie toestemming van het Openbaar Ministerie om de man aan te houden. De Venraynaar werd opgepakt, meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en met een dagvaarding naar huis gezonden. 'De verdachte zal zich tegenover de rechter moeten verantwoorden voor zijn daden', aldus de
politie.

Kunstwerk in clubgebouw JNV

Venray | Het verloren gewaande beeld Spelende Kinderen van kunstenaar Piet Schoenmakers wordt op vrijdag 23 juni onthuld in het clubgebouw van Jong Nederland Venray.

Dit in het bijzijn van een groot aantal genodigden. Spelende Kinderen hing oorspronkelijk in de hal van de oude Henseniusschool aan het Kennedyplein en voelt voor vele Venraynaren als historisch en nostalgisch. Na sluiting van de school raakte het beeld in de vergetelheid. Jacqueline van den Heuvel, oud-bestuurslid van Jong Nederland, ging op onderzoek uit en zij ontdekte dat het kunstwerk na vele omzwervingen, uiteindelijk toch nog ergens was opgeslagen. Met bestuur en leden van Jong Nederland Venray is besloten dit historische beeld weer een passende plaats te geven in het clubgebouw van Jong Nederland. Jong Nederland Venray heeft het beeld inmiddels dan ook laten restaureren door Stichting Kruisen en Kapellen Venray. De onthulling begint om 14.00 uur in clubgebouw De Blokhut aan de Kempweg 162 in Venray.