Speeddaten met plastisch chirurg

Venlo | Op donderdag 22 juni organiseert VieCuri MOOI een open avond op locatie Venlo. Tijdens deze bijeenkomst kan iedereen op een bijzondere manier kennis maken met de plastisch chirurgen en met behandelingen die worden aangeboden door VieCuri MOOI. Het is mogelijk vragen te stellen aan de specialisten, zonder dat hiervoor het eigen risico aangesproken hoeft te worden.

De open avond is bedoeld om op een laagdrempelige manier kennis te maken en te 'speeddaten' met plastisch chirurgen. Men kan geheel vrijblijvend terecht met alle vragen op gebied van plastisch chirurgie: ooglidcorrecties, borstverkleiningen of -vergrotingen, littekencorrecties, Botox© en fillers. Maar ook algemene vragen over handchirurgie en borst- en gelaatsreconstructies kunnen deze avond gesteld worden.

Vorige edities leren dat veel mensen het ziekenhuis nog altijd als hoogdrempelig ervaren. Het gaat soms gepaard met lange wachttijden of (in)directe kosten zoals het eigen risico. De bezoekers op eerdere avonden geven aan dat zij het laagdrempelige "speeddaten" erg prettig vinden. Plastisch chirurg John Sawor: "Vaak horen we terug: 'Ik loop al jaren rond met een vraag of een probleem en nu dacht ik, dít is het moment om het voor te leggen.' We kunnen in deze korte tijd geen problemen oplossen, maar wat we wel kunnen is richting geven. Daar zijn mensen vaak heel blij mee."

De open avond vindt plaats in het Centrum voor Diagnostiek (route 11) van VieCuri Medisch Centrum, locatie Venlo (Tegelseweg 210). De avond begint om 19.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Tijdens de speeddate kunnen vragen gesteld worden aan een van de aanwezige plastisch chirurgen. Daarnaast zijn er medewerkers van de poli plastische chirurgie aanwezig. Als tijdens de speeddatesessie blijkt dat men in aanmerking komt voor een onverzekerde behandeling, kan dan meteen een afspraak gemaakt worden! Voor verzekerde zorg is eerst een verwijsbrief van de huisarts nodig.

Om deel te nemen, dient men zich voor 22 juni aan te melden via: www.viecurimooi.nl/speeddate of door te bellen naar 077 – 320 68 65. Voor de speeddatesessies worden deelnemers ingedeeld in een tijdsblok van een half uur. Men kan vooraf een voorkeur kenbaar maken. Er geldt het vol=vol principe.


Motorrijders voor ploegentijdrit

Venray | De organisatie van de Venrayse ploegentijdrit is ook voor de editie van dit jaar op zoek naar motorrijders die de wielrenners willen begeleiden tijdens hun rit.

Op zaterdag 26 augustus van 15.30 tot 19.30 uur vindt de tweede editie van de Venrayse ploegentijdrit plaats. Aan de eerste uitgave in september 2016 namen ruim dertig teams deel. De reacties op de eerste Venrayse ploegentijdrit waren zo positief, dat de Stichting Wielerpromotie Venray niet lang hoefde na te denken over een vervolg. "De aanmeldingen van deelnemende teams stromen binnen, maar we zijn nog wel op zoek naar verkeersregelaars en mensen die op hun motor voor en achter de renners aan willen rijden. We willen het zo wedstrijdecht mogelijk maken", zegt bestuurslid Ron Koenen van de Stichting Wielerpromotie Venray. TWC Oostrum en de Stichting Wielerpromotie Venray tekenen net als in 2016 voor de organisatie van dit wielerspektakel. Net als vorig jaar is de start- en finishlijn getrokken op het Schouwburgplein. De ploegentijdrit is de start van de Noord-Limburgse Wielerweek, die op zondag 3 september eindigt met de Grote Prijs Rob Mulders in Well. Motorrijders en/of verkeersregelaars die willen helpen, kunnen zich melden bij de organisatie via e-mail info@wielerpromotievenray.nl. Belangstellende teams van vier personen, deelnemen als individu is niet mogelijk, kunnen zich aanmelden bij Sjaak Cuppen via e-mail jacquescuppen@hetnet.nl. Secutor Security is de hoofdsponsor van dit evenement.


Zonnepanelen Overloon in trek

Overloon | Het zonnepanelenproject voor gemeenschapshuis De Pit loopt voortvarend. Er hebben zich bijna 70 mensen gemeld die interesse hebben in de aankoop van een of meerdere panelen.

Door Ron Koenen

Door het opwekken van zonne-energie wil een werkgroep, waarin onder meer vertegenwoordigers van plaatselijke bedrijven als Henra en Van Gemert Installatiegroep zitten, het hoge energieverbruik van het gemeenschapshuis aanpakken.

Om een deel van het exploitatietekort van De Pit terug te dringen, wordt het hoge energiegebruik van het gemeenschapshuis aangepakt. Het doel van het project is om jaarlijks 10.000 euro op het energieverbruik te besparen. In totaal kunnen 200 zonnepanelen op het dak van De Pit worden gelegd. Tevens heeft het plaatselijke oorlogsmuseum belangeloos zijn medewerking toegezegd. "Op een gedeelte van het dak van het museum kunnen nog eens 1200 panelen worden geplaatst", zegt Henra-directeur Stijn Heijs. "Daarmee halen we onze doelstelling, 10.000 euro reductie in energiekosten, ruim en is het ook voor de investeerders, zowel particulieren als bedrijven, interessant om dit project te steunen. Ja, natuurlijk zijn we als plaatselijke en zojuist opgerichte energiecoöperatie erg bij met de steun van het oorlogsmuseum en de belangstelling van burgers. Die is veel groter dan we van tevoren hadden verwacht. Maar eigenlijk is het succes ook wel te verklaren. Door de deelname krijgt de Pit gratis panelen. De opbrengst gaat naar de deelnemers aan de coöperatie. Zeker voor mensen die geen zonnepaneel op hun eigen dak willen hebben, is dit project een unieke kans. Het is een win-winsituatie voor alle deelnemers."

De coöperatie staat niet allen open voor inwoners van Overloon, maar voor alle aangrenzende postcodes. Daardoor kunnen ook inwoners in Venray-noord, Smakt en Merselo deelnemen aan deze zonnestroomcoöperatie

Op woensdag 14 juni om 19.30 uur vindt in De Pit een tweede bijeenkomst plaats voor alle mensen die zich als geïnteresseerde hebben gemeld. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. Voor meer informatie kijk op www.duurzaamoverloon.nl.