Afbeelding
Foto:

Marlou Bos sterk op NK

Alphen aan de Rijn | Turnster Marlou Bos heeft haar bondskampioenschap meerkampfinale (NK-finale) junior divisie 2 geturnd in Alphen aan de Rijn.

Ruim 200 turnsters schreven zich in dit niveau in tijdens dit seizoen en de beste 36 stonden in de finale. Met een matige start op brug, waarbij de jury de handstand van Marlou niet goed genoeg vond, wist ze zich goed te herpakken. Vooral op de toestellen sprong en vloer scoorde Marlou zeer goed. Maar ook op balk wist ze met een klein foutje nog bijna een 11.000 te scoren. Uiteindelijk mag ze zich 17de van Nederland noemen bij de junioren divisie 2. Bij de NK-toestelfinale brug haalde Marlou alles uit de kast om de jury te overtuigen. Uiteindelijk behaalde ze een 11.500, een mooie score die plaats zes opleverde. Uiteindelijk 1.5 punt meer dan in de meerkampfinale. Een aantal meiden van D1 en D2 deden mee aan de districtsfinale in Someren. Merle van Rens en Marijne Gerritsen bemachtigden hierin een podiumplek. Merle met een tweede plaats en Marijne met een derde plaats. Voor Marijne kwam dit al helemaal als een verassing, omdat ze op het laatste moment pas hoorde dat ze mee mocht doen omdat een andere turnster geblesseerd was uitgevallen.


Concert Rangel

Venray | Pianist Rangel Silaev houdt op zondag 4 juni een thuisconcert. Op het programma staan werken van Paganini, Liszt, Schubert, Debussy, Ravel, Prokofiev en Italiaanse aria's. Daarnaast is er een special quest. Het concert begint om 13.00 uur. Voor meer informatie: www.rangel.nl. Aanmelden via email kamerton@wxs.nl.