Afbeelding
Foto:

Nieuwe B&B in Vierlingsbeek

Vierlingsbeek | Vierlingsbeek is een nieuwe bed and breakfast (B&B) rijker. Herberg Thijssen is begin juni op de bovenverdieping gestart met een B&B bestaande uit twee tweepersoonkamers.

Later in het jaar komen er nog twee extra kamers bij. De eerste gasten verbleven al in de kersverse B&B. "Ja, hiermee komt een langgekoesterde droom van ons uit", zegt eigenaar Maarten Hermans. "Met onze B&B richten we ons in eerste instantie richten op de Pieterpad-wandelaars. Hiervoor hebben we diverse arrangementen opgezet. We richten ons niet alleen op de wandelaar, want toeristen, werklui en toevallige voorbijgangers zijn bij ons natuurlijk ook van harte welkom. Ook zij worden door ons zo veel mogelijk in de watten gelegd." Met een grijns: "Ik heb zelfs al een boeking uit Zuid-Afrika."

B&B Herberg Thijssen aan de Spoorstraat 5 is een ideale plek om na een lange dag wandelen of fietsen tot rust te komen. In de 'huiskamer van Vierlingsbeek en omstreken' kunnen de gasten niet alleen overnachten, maar tevens genieten van een diversiteit aan eten en drinken. Herberg Thijssen biedt tevens een uitgebreid assortiment aan speciaalbieren. "Er zijn speciale biercombi's, een combinatie van diverse speciaalbieren met eten erbij", zegt Hermans. "Arrangementen met overnachting, inclusief ontbijt en diner, zijn natuurlijk ook mogelijk." De multifunctionaliteit en de gemoedelijke Brabantse gastvrijheid kenmerken B&B Herberg Thijssen, dat tevens beschikt over een café, een zaal, een terras met uitzicht op het dorpsplein Vrijthof en een cafetaria.

De ondernemer is behoorlijk actief in het dorp. Momenteel is hij ook druk bezig met de voorbereidingen op Vierlingsbeek Open Air. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 september vindt onder die noemer in het centrum van het dorp een groot muziekspektakel plaats, met op de vrijdagavond optredens van de vier joekskapellen VG Tumult uit Vortum-Mullem, Efkes Wachte uit Bergen, Net Op Tied uit Maashees en Op Tied Muuj uit Venray en de populaire Limburgse formatie De Schintaler. Op zaterdagavond is de hoofdact Golden Earring. De oudste nog bestaande rockband neemt het stokje over van Guus Meeuwis. Stond de Brabander nog op sportpark Soetendaal in een tent te spelen, de Haagse rockers treden in de openlucht op in het centrum van het dorp. Net zoals Rowwen Hèze dat het eerste jaar van het festival deed.

Daarnaast staan de lokale band Jackson's Cage en Slagwerkgroep Vortum-Mullem zaterdagavond op de planken. De rode draad tijdens beide avonden is in handen van cabaretier Marlon Kicken uit Helmond.

Een dag later, op zondag 10 september, gaan in Vierlingsbeek muziek en sport hand in hand. Het smartlappenkoor Van Heure Zinge houdt die middag zijn smartlappen- en kapellenfestival op verschillende locaties in Vierlingsbeek en Groeningen, terwijl Beek Beweegt de jubileumeditie van de Bèkse Bruggenloop viert met een aantal extra sport- en beweegactiviteiten.

De start van het muziek- en sportfestijn vindt om 12.00 uur plaats bij het grote podium op het Vrijthofplein in Vierlingsbeek. "Het plein wordt zondagmorgen na het optreden van Golden Earring netjes opgeruimd en klaargemaakt voor de gezamenlijke start van het smartlappen- en kapellenfestival en de Bèkse Bruggenloop", weet Maarten Hermans. "Ja, Vierlingsbeek leeft, wij zijn er als Herberg Thijssen trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan alle activiteiten die in het dorp opgezet worden."

Voor de allerlaatste informatie over Vierlingsbeek Open Air kijk op de Facebookpagina van Herberg Thijssen of www.vierlingsbeekopenair.nl.