Afbeelding
Foto:

Modder, water en obstakels

Wanssum | Meer dan 250 deelnemers deden zondag mee aan Mud Cross Wanssum. De organisatie beloofde voor de tweede editie van de obstakelrun meer modder. En dat is precies wat de deelnemers kregen.

Door Aron van Peer

Hooibalen, touwladders, blokken beton, water en veel modder. Dat kun je ongeveer verwachten als je meedoet met Mud Cross Wanssum. Een obstakelrun, die dit jaar voor de tweede keer werd georganiseerd door Stichting de Meulebèèk in samenwerking met de dorpsraad en Just Be Fit. Na de succesvolle eerste editie met 190 deelnemers hoopte de organisatie op meer aanmeldingen. En met meer dan 250 mensen aan de start, kan Mud Cross Wanssum ook dit jaar weer een succes genoemd worden. Medeorganisator en Just Be Fit eigenaar Juriën Beterams kijkt met trots terug op zondag. "Het doel was niet om meer deelnemers aan de start te hebben, maar dat is wel iets wat we hoopten. Natuurlijk is het mooi dat het gelukt is, maar het belangrijkste is hoe de deelnemers het evenement ervaren. Gelukkig is iedereen erg enthousiast."

Vergeleken met vorig jaar kwamen de deelnemers heel wat smeriger over de finish, maar dat hoort nu eenmaal bij een obstakel run. "Het parcours en de obstakels zijn zeer positief ontvangen. Dit jaar maakten de hoeveelheid water en modder het compleet. We horen van veel deelnemers dat het een vooruitgang is op vorig jaar, maar we realiseren ons ook wel dat we het niet nog heftiger hoeven te maken."

De organisatie wil het evenement geschikt houden voor zowel ervaren als beginnende deelnemers, zoals de afgelopen twee jaar. "Ons parcours kan iedereen afleggen, getraind of ongetraind. Dat vinden we het mooie aan Mud Cross Wanssum. En tegelijkertijd horen we ook van ervaren deelnemers dat het parcours alles behalve te makkelijk is. Dus ik denk dat we de juiste balans nu wel hebben gevonden", aldus Beterams. Ondanks het warme weer is het evenement zonder problemen verlopen. Er was weel water in het parcours en er waren drinkposten, maar toch moesten de deelnemers diep gaan om de finish te bereiken. "Het is erg mooi om te zien dat deelnemers er helemaal voor gaan. Terwijl andere deelnemers al gefinisht zijn, zie je verschillende mensen nog voor een tweede of derde ronde gaan. Daar kun je alleen maar respect voor hebben."

"Mensen komen hiernaartoe met een eigen doel. Dat kan zijn zo snel mogelijk vijf kilometer rennen. Maar dat kan ook zijn de vijftien kilometer uitlopen, hoe dan ook. Dat is wat mij betreft toch een beetje waar Mud Cross Wanssum voor staat. Eén van de laatste binnenkomers zei: 'Ik ben voor de vijftien kilometer gekomen, en die ga ik uitrennen ook'.

Foto: Henk Lammen.