Explosieve start kaartverkoop

Venray | De kaartverkoop van de Venrayse schouwburg heeft een vliegende start doorgemaakt. In de eerste week is het aantal verkochte kaarten ruim verdubbeld met de vijf jaren die hieraan voorafgingen.

De verbouwing van de Venrayse Schouwburg alsmede het gevarieerde programma-aanbod liggen hier mogelijk aan ten grondslag. Zo omarmt het theater dit jaar, na jaren afwezigheid, weer een klassiek aanbod zoals het Zwanenmeer, La Traviata en een bijzonder nieuwe productie voor iedereen vanaf zes jaar de Vier Jaargetijden met Angela Schijf. Ook mogen grote namen als Herman van Veen, Trijntje Oosterhuis, Karin Bloemen, Marc-Marie Huijbregts, Ali B en vele anderen niet ontbreken.

Bezoekers hebben dit jaar ook de mogelijkheid weer een abonnement te nemen waarbij ze met de aankoop van zes kaarten of meer met voorrang kaarten kunnen bestellen, zoals afgelopen week gebeurd is.

De hardlopers zijn dit jaar Van der Laan & Woe (die reeds uitverkocht is), Guido Weijers, Rowwen Hèze, Rob Schepers en Frans Bauer. Maar ook lokale voostellingen zoals Venrode Voices en Zònnestraole van Geluk doen het erg goed. Eerdere seizoenen werden er in de eerste week circa 4500 kaarten verkocht. Dit jaar ruim 9000. De schouwburg is erg tevreden met dit resultaat en hoopt dat deze tendens zich voortzet gaandeweg het seizoen.

Voor meer informatie over het complete theaterprogramma van Schouwburg Venray, of voor het reserveren van tickets, kijk op www.schouwburgvenray.nl.


Ingenpass gekneveld in kelder gevonden

Blitterswijck | Wilbert Ingenpass (50) uit Blitterswijck is op vrijdag 3 maart rond 9.30 uur door zijn drie kinderen gekneveld in de kelder van hun huis aan de Jan Franssenstraat in Blitterswijck gevonden. Dat maakte een woordvoerster van de politie dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht bekend.

Waarschijnlijk is Ingenpass door verstikking om het leven gekomen, maar 100 procent zeker is dat niet. De politie tast nog altijd in het duister over de exacte doodsoorzaak van de inwoner van Blitterswijck. Ze houdt rekening met verschillende scenario's. Een daarvan is dat Ingenpass een inbreker heeft overlopen en dat er een fatale worsteling is ontstaan. De beurs en de bril van de Ingenpass lagen op de vloer. Ook stonden de schuifpui en een aantal kasten in het huis aan de Jan Franssenstraat open toen hij door zijn kinderen werd aangetroffen. Verder was alles in de woning nog aanwezig. Volgens de politie leek het alsof er iemand in de woning was geweest. Mogelijk is een klein geldbedrag verdwenen. De politie is met name op zoek naar de bestuurder van een auto die die ochtend rond 8.30 uur met draaiende motor in de Jan Franssenstraat stond. Het ging om een vrij klein lichtkleurig model met een ronde achterkant.

Ook is de politie op zoek naar een wandelaar met een hond, die 's morgens vroeg rond 5.15 uur door de straat wandelde. Ondanks het uitgebreide onderzoek, waarin ook honderden uren aan camerabeelden van dorpsbewoners zijn bestudeerd, is het nog altijd niet duidelijk wat er precies is gebeurd. De politie hoopt dat nieuwe getuigen zich zullen melden. In de uitzending werd - naast een korte terugblik - onder andere een oproep gedaan aan mensen, die nog niet eerder contact hebben opgenomen met de politie, zich te melden.


Muziek op Maas

Horst | ZEV (Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek) houdt op zaterdag 24 juni Muziek op de Maas. Muziek op de Maas vindt plaats in de maaswei bij de brug over de molenbeek nabij het pontveer.

Toeschouwers kunnen genieten van muziek in uiteenlopende stijlen in een sfeervolle ambiance. Met veel liefde en aandacht is er een programma samengesteld met Kladderadatsch, het Kingsize Trio en natuurlijk ZEV en ZEV-light. De gasten bij de entree verwelkomd door de vrolijke noten van Kladderadatsch. Daarna wordt het publiek uitgenodigd om zich richting het ponton te begeven, wat speciaal voor Muziek op de Maas ingevaren is. Hier kan genoten worden van optredens van ZEV en ZEV-Light. Daarna draait het publiek een kwartslag om te genieten van ZEV-intermezzo: een nieuw programmaonderdeel. ZEV in een andere vorm; een duo, een mannenkoor, moeders en dochters en het Benkske an de Maas. Al dansend op de klanken van Kingsize Trio wordt de avond afgesloten. Met het Kingsize Trio gaan de bezoekers terug naar de tijden van James Dean, Elvis Presley, High School Proms, pick-up trucks en Cadillacs. Muziek op de Maas begint om 19.30 uur aan de Staaiweg in Vierlingsbeek nabij bij het pontveer Vierlingsbeek-Bergen. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa bij het bruggetje. Zie ook www.zev.zingt.nl.


Brandweer oefent in wijk Venray

Venray | Jaarlijks worden veel mensen verrast door brand in hun woning. De kans op een woningbrand is 1 op 65.

Uit onderzoek blijkt dat in veel gevallen het eigen gedrag een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van de brand. Aandacht voor brandpreventie is dus 365 dagen per jaar nodig. Daarom gaan de lokale posten van Brandweer Limburg-Noord – samen met team Brandveilig Leven – oefenen in de buurt.

Deze oefening laat zien hoe de brandweer bij een woningbrand te werk gaat. Daarnaast krijgen de aanwezigen handige tips om hun huis brandveiliger te maken en de gevolgen van brand te beperken. De oefening duurt ongeveer een uur. De oefening vindt plaats op maandag 12 juni om 18.45 uur, Prinses Margrietstraat 12 in Venray.