Familiespeurtocht

Venray | IVN Geijsteren-Venray houdt op maandag 5 juni een familiespeurtocht voor kinderen met hun (groot)ouders met als rode draad: beleef het St. Annapark door de ogen van…

De tocht start tussen 9.30 en 10.30 uur vanaf de parkeerplaats bij het hoofdgebouw op het St. Annaterrein aan de Noordsingel in Venray. Beleef het St. Annapark door de ogen van... een boswachter, een hond, een wetenschapper of een boom. Tijdens deze spannende natuurtocht ruiken, voelen, kijken, horen en proeven de deelnemers de natuur van het St. Annaterrein. De zijkanten van het terrein bestaan voor een belangrijk deel uit gemengd bos op voormalige stuifduinen. Het middengedeelte is ingericht als parkachtig gebied waarin monumentale bomen en lanen te vinden zijn. De tocht duurt ongeveer twee uur en deelname is gratis.

Tabletcafé bij BiblioNu

Venray | Voor wie alles wil weten over de nieuwste apps, handige functies op de tablet, smartphone en e-reader houdt Bibliotheek Venray op zaterdag 3 juni een tabletcafé van 11.00 tot 14.00 uur.

Aanwezige studenten geven uitleg, maar deelnemers kunnen ook elkaar helpen. Het tabletcafé is geen cursus of workshop, maar een samenzijn van enthousiaste gebruikers. Deelname is gratis. Dit is het laatste tabletcafé voor de zomervakantie. In september gaat het café weer van start.