Afbeelding
Foto:

Zilver Venrays Mannenkoor

Lindenholzhausen | Het Venrays Mannenkoor heeft deelgenomen aan het Harmonie Korenfestival in Lindenholzhausen in Duitsland.

Met 6100 deelnemers in 219 koren uit 37 landen en culturen is dit festival één van de grootste ter wereld.

De jury beoordeelde het optreden van het Venrays Mannenkoor met een zilveren waardering. Hiermee bewees het Venrayse koor dat het zich kan meten met internationale mannenkoren.

Na het behalen van het Nederlands kampioenschap in 2014 heeft het koor zich nog niet op een internationaal podium laten horen. Vandaar de deelname aan dit concours in Duitsland. Dirigent Anton Kropivsek: "Er deden 219 koren mee uit de hele wereld. Ik wilde graag meten hoe ons koor er internationaal gezien voor staat. Ook wilde ik onze zangers de kans geven om kennis te maken met andere koren uit bijvoorbeeld Amerika of Azië." Als Nederlands kampioen hoefde dit koor niet aan de voorselectie mee te doen, en werd direct als deelnemer toegelaten. Het Venrays Mannenkoor was in ieder geval het grootste koor dat meedeed."

Het koffieconcert dat in april in de Schouwburg in Venray werd gegeven, gold als generale repetitie. Dezelfde nummers als toen stonden ook tijdens het armonie Korenfestival in Lindenholzhausen op het programma. De jury waardeerde het optreden van het Venrays Mannenkoor met een zilveren waardering, dat staat voor 'mit sehr gutem Erfolg'.

Anton Kropivsek over de uitslag: "Een aantal koren zijn erg dicht op elkaar geëindigd. Wanneer je dit vergelijkt met de professionele internationale koren waar we tegen streden, hebben we het heel goed gedaan en mogen we trots zijn op onze prestatie."

Alzheimer Café

Venray | Het Alzheimer Café Venray is weer open op maandag 12 juni.

Het café is een maandelijkse informele bijeenkomst waar mensen met dementie, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden elkaar in ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en te leren over dementie en aanverwante thema's. Het thema is Hoe wordt de diagnose dementie gesteld? Gastspreker is klinisch geriater Van Schendel van VieCuri. Het café vindt plaats in De Kemphaan in Venray. De inloop is vanaf 19.00 uur en aanvang van het programma is om 19.30 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie: Joke Halmans, telefoon (0478)583806.

Keramiekexpositie

Wanssum | Acht keramisten tonen op zondag 4 juni hun werken rondom het thema Beweging.

De expositie is gratis te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur aan de Wanssumseweg 8 in Oostrum. De deelnemende keramisten zijn Annemiek Koolen, Ankie Bongers, Sanne Claessens, Elly Verlijsdonk, Nicole Derikx, Wendy Wilmsen, Anita Klaassens, Wendy Noijen en Karin Janssen. De groep, onder leiding van Annemiek Koolen, werkt al acht jaar om de veertien dagen samen. Aan het begin van dit keramiekseizoen ontstond het idee om samen te exposeren. In de cursus wordt, over het algemeen, gewerkt aan eigen ideeën, maar voor deze tentoonstelling werd het thema bepaald op 'beweging'.