Schouwburg Venray viert feest

Venray | Op zaterdag 24 juni viert Schouwburg Venray feest. Het theater bestaat namelijk 50 jaar en dat wordt gevierd in de vorm van een Jubel Festijn op het Schouwburgplein. Het jubileumfeest start om 20:00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Tijdens deze feestelijke avond treden onder andere Frans Bauer met de Holland Big Band en Johnny Romein op.

50 jaar geleden is Schouwburg Venray geopend door niemand minder dan Koningin Juliana. Toen kreeg het de naam Cultureel Centrum de Beejekurf. Door de jaren heen is deze naam vervangen door Schouwburg Venray. Er is in de afgelopen 50 jaar veel veranderd. Het gebouw voldeed niet meer aan de huidige wet en regelgeving, de behoeftes, wensen en verlangen waren veranderd en de schouwburg wilde hierin meegroeien. Zowel met de voorzieningen als in de programmering. De grondige verbouwing zorgde daarom voor veel nieuwe mogelijkheden binnen het theater.

Themabijeenkomst diabetes

Venray | Diabetes Vereniging Nederland Regio Limburg, werkgebieden Venray/Venlo e.o. houdt op woensdag 14 juni een informatieavond met als onderwerp: bloedglucosemeters en de laatste ontwikkelingen.

De avond duurt van 19.30 tot 21.30 uur en wordt gehouden in De Kemphaan in Venray. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Aanmelden is verplicht. Dit kan tot 12 juni bij Elly Keijsers via telefoon (0478)512 995 of e-mail elly.keijsers@hetnet.nl.

Nieuw programma Kukeleku

Horst | Kukeleku uit Horst heeft het theaterprogramma voor seizoen 2017/2018 bekendgemaakt.

Vanaf september zijn er veel bekende namen en aanstormend talent te gast in 't Gasthoes in Horst. Het seizoen wordt geopend door Frans Pollux die een theaterprogramma maakt met zijn mooiste liedjes uit de afgelopen 20 jaar. Erik van Muiswinkel komt een try out spelen van zijn nieuwe voorstelling. Voor de kinderen is er de Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen een bewerking van een van de meest verkochte kinderboeken.

De DWDD-huiscabaretiers de Partizanen komen terug naar Horst. Ook Peter Pannekoek, Javier Guzman, Rob Scheepers en Jörgen Raymann waren al eens te gast. Nieuw is Eva Crutzen die grote rol speelt in het nieuwe tv-programma Klikbeet. De Eindhovense Def Americans nemen het publiek mee terug naar de American Recording-periode van Johnny Cash.

Verder komt de toneelvoorstelling Ma, gebaseerd op het gelijknamige boek van Hugo Borst en gespeeld door Eric Corton, naar Horst. De uit Grubbenvorst afkomstige Miriam en Carla Wijnen stonden ooit als Zus en Zo in de finale van Cameretten. Nu zijn ze terug en te zien bij Kukeleku. Het seizoen wordt traditiegetrouw afgesloten door Kakelvers. Het volledige programma en alle informatie over komend theaterseizoen is te vinden op www.kukeleku.com.

Rijbewijskeuring

Venray | Wie voor verlenging van het rijbewijs een medische keuring moet ondergaan, kan daarvoor op vrijdag 9 juni terecht bij stichting De Kemphaan aan het Kennedyplein 1 in Venray. Vooraf moet een afspraak worden gemaakt via telefoon (0478)586706. De volgende keuring is op vrijdag 14 juli.