De Peelkorf naar de topklasse

De Peelkorf-Altior 18-11 (10-4). Doelpunten De Peelkorf: Linda Verlijsdonk (6x), Janneke Jenneskens en Lisa Verlijsdonk (beiden 3x), Rian Litjens en Eline Claessens (beiden 2x), Tina Janssen en Pia Bartray.

Ysselsteyn | De korfbalsters van De Peelkorf waren zondag in de hoofdklasse D Altior de baas. Het laatste competitieduel eindigde in een duidelijke 18-11 voor de Ysselsteynse ploeg.

De Peelkorf, dat door deze zege als nummer twee op de ranglijst promoveert naar de topklasse, maakte in de eerste helft al het verschil: 10-4. In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Door de winst kwam De Peelkorf op gelijke hoogte met Altior, maar door het betere onderlinge resultaat promoveert het Ysselsteynse team naar de topklasse. De doelpunten van De Peelkorf kwamen op naam van Linda Verlijsdonk (6x), Janneke Jenneskens en Lisa Verlijsdonk (beiden 3x), Rian Litjens en Eline Claessens (beiden 2x), Tina Janssen en Pia Bartray. De Peelkorf nam na afloop van het duel afscheid van Rian Litjens en Pia Bartray die beiden stoppen met korfballen. Ook voor aanvoerster Lisa Verlijsdonk was het een verrassende ontknoping op de slotdag van de competitie. "We wisten dat we met meer dan vijf doelpunten verschil moesten winnen. Wedstrijden tegen Altior zijn altijd lastig voor ons. Dus we hadden het niet zozeer verwacht dat we uiteindelijk met zeven treffers zouden winnen. Van de andere kant, topklasse wordt een mooie uitdaging voor ons."