De kinderen liepen 2000 euro bij elkaar voor het goede doel.
De kinderen liepen 2000 euro bij elkaar voor het goede doel. Foto: Henk Lammen

Wandelen voor water

Ysselsteyn | Ruim 200 kinderen van basisschool St. Oda in Ysselsteyn wandelden dinsdag voor water voor Stichting Namelok. De actie leverde maar liefst 2000 euro op voor het goede doel.

De kinderen deden mee aan de sponsorloop Wandelen voor water, die startte op het schoolplein van St. Oda. Het startschot werd gegeven door directeur Dionne Donlou. De kinderen van groep 7 en 8 liepen zes kilometer met zes liter water in een rugzak, vergelijkbaar met hun leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Wandelen voor Water is een landelijk evenement; in totaal deden bijna 600 scholen uit het hele land aan het festijn mee. Wandelen voor Water wordt altijd rond Wereldwaterdag gehouden. Dit jaar koppelt St. Oda Wandelen voor water echter aan het Jeeloproject: Omgaan met de natuur. "Dit is toch een fantastisch bedrag", glunderde directeur Donlou. "Het laat opnieuw zien waar een klein dorp groot in kan zijn. In totaal 200 kinderen die 2000 euro bij elkaar wandelen.

Het evenement was de opening van het laatste Jeeloproject van dit schooljaar. Het doel was tweeledig: kinderen bewuster maken van het drinkwater- en sanitatieprobleem in de wereld én geld inzamelen voor drinkwater- en sanitatieprojecten. Het geld dat de kinderen inzamelden, gaat naar de Stichting Namelok uit Sint Anthonis. Dit is het project dat door de school wordt ondersteund. Wandelen voor water is een initiatief van de stichting Aqua for All. Deze stichting probeert in Kenia de bevolking van schoon drinkwater te voorzien.