Afbeelding
Foto:

AWing is passie voor automatisering en meer…

Overloon | Hoe een computer werkt, is iets waar veel mensen niks van weten. Én het liefst willen zij dat zo houden: het ding moet het gewoon doen en graag een beetje snel ook! We willen er niet aan denken wat er moet gebeuren als hij traag wordt of - erger nog - geen boe of bah meer zegt. Dan zitten we met de handen in het haar, maar daarvan gaat hij het ook niet doen. Een heldere snaar in ons lijf zegt dan : "AWing…!, en vlug Twan Wilmsen - of voor de echte Overloners onder ons - Twan van Fun van Schermans Tóntje - maar gebeld of hij als de wiedeweerga wil komen.

Het vertelt lekker weg als Twan op zijn praatstoel zit en alles vertelt over het hoe en waarom van zijn bedrijf AWing..

Sinds 1982 is Twan al met computers bezig - vooral met Pascal, Basic en Windows - het interesseerde hem mateloos hoe alles werkte en niet werkte en als het niet werkte hoe hij het aan het werk kon krijgen. Twan noemt namen en begrippen uit het heden maar ook namen waarvan wij in het grijze verleden wel eens gehoord hebben, zoals MS-dos, IBM en Commodore 64. Die laatste doet óns aan een raceauto denken, maar "het apparaat was zo traag als een slak en had minder werkgeheugen dan een kind van twee", volgens Twan.

Aanvankelijk was hij alleen hobbymatig met computers bezig, maar later werd zijn hobby ook werk

Als mts'er kwam hij in zijn loopbaan logischerwijs bij technische bedrijven terecht. "In het land der blinden is een oog koning, dus kreeg ik bij mijn eerste werkgever; van Rens - de strepentrekkers uit Horst - al snel de automatisering naar mij toe geschoven. Voor de calculaties liet ik de computer het rekenwerk doen. Bij Rijkswaterstaat - een grote logge organisatie - waren ze nog niet zover en stonden ze met open mond te kijken als ik met een draagbare computer op de werklocatie verscheen". Bij de volgende werkgever - een betonreparateur - was hij naast het beton-onderhoudskundige werk ook verantwoordelijk voor het draaiende houden van de automatisering van het bedrijf. Naast zijn werk bleef Twan veel met computers bezig. "Toen het in de bedrijfstak vanwege de economische crisis wat minder ging heb ik besloten om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan en een eigen bedrijf te starten. Dat was in 2009, alweer acht jaar geleden. Daarnaast bleef ik op afroepbasis voor het betonbedrijf werken en dat doe ik nu nog."

Veel mensen weten inmiddels de weg naar Twan en AWing te vinden. "Meestal komen ze met een bezorgd gezicht binnen maar als ik roep dat we het oplossen zie je die gezichten weer helemaal oplkaren.

Zoals de kop al aangeeft - AWing is meer dan automatisering! AWing staat voor Antoon Wilmsen en drie "ingen": Advisering - Certificering - Automatisering. Naast onderhoud, reparatie en verkoop van computers en de advisering daaromtrent, verhuurt Twan zichzelf ook via AWing als bevoegd adviseur voor de certificering van betonreparatiebedrijven en ondersteunt hij bedrijven bij ISO, VCA en andere certificeringsinspanningen.

Zoekt u een expert voor al uw computerproblemen. Kijk dan op www.awing.nl.