Afbeelding
Foto:

Vlag in top bij Kipster

Castenray/ Oirlo | De bouw van Kipster is in volle gang.

Kipster is een innovatieve boerderij voor leghennen. De eerste verrijst op het Wu¨sterveld. De eerste steen voor Kipster werd onlangs gelegd door gedeputeerde Hubert Mackus en deze week ging de vlag in top.

Niet één vlag wappert fier in de lucht, het bereiken van het hoogste punt werd 'gevierd' met liefst vier vlaggen in top. "Mede-initiatiefnemer Styn Claessens komt uit Ysselsteyn en wil dus graag de Piëlreuzenvlag hebben hangen", legt Kipster-directeur Ruud Zanders met een glimlach uit. "En omdat we nu nog steeds twijfelen of Kipster in Castenray of Oirlo ligt, hebben we ook maar de vlaggen van de Schanseknuppel uit Castenray en de Spurriemök uit Oirlo gebroederlijk samen opgehangen. En uiteraard zijn we trots op ons product, dat dadelijk herkenbaar in heel Nederland verkrijgbaar is."

Op 15 september staat de opening van Kipster gepland. In de week daaropvolgend zullen 24.000 Dekalb Wit-hennen, afkomstig van Vepymo, de Kipster komen bewonen. Kipstereieren zijn vanaf november te verkrijgen bij supermarkt Lidl.


Avondvierdaagse in de startblokken

Venray | Op donderdag 8 juni start de 59e Avondvierdaagse Venray. Iedereen kan deelnemen: jong en oud, alleen of in een kleine of grote groep. De start en de finish van de wandelingen zijn op het Schouwburgplein.

Van donderdag 8 juni tot en met zondag 11 juni kan er 3, 5, 10 of 15 kilometer worden gewandeld. Op zondag bestaat de mogelijkheid om 20 kilometer te wandelen. Het inschrijfgeld bedraagt 4 euro voor vier dagen per wandelaar. Voor een dag wandelen betalen de deelnemers 2 euro. Inschrijven is mogelijk op dinsdag 6 juni van 17.00 tot 19.30 uur in zaal Thielen, Kennedyplein of dagelijks voor aanvang van de wandeling bij het inschrijfbureau in de foyer van de schouwburg.

De starttijden zijn op donderdag tot en met zaterdag vanaf 17.00 uur. Op zondag 11 juni start de 20 kilometer om 9.00 uur. De overige wandelingen starten op zondag vanaf 10.00 uur. Na afloop lopen alle wandelaars als afsluiting mee in het defilé dat om 12.45 uur start vanaf de Helfrichstraat. Het defilé wordt opgeluisterd door muziekkorpsen uit Venray en omgeving.