Ruiterfestijn in Meerlo

Meerlo | Komend weekend vindt in Meerlo het ruiterfestijn plaats.

Met een kleine 2000 starts is dit een van de grootste concoursen voor landelijke ruiters. Zo veel hippisch geweld bij elkaar is de ideale plek voor de presentatie van het Hippisch Innovatie Platform. De professionalisering van de wedstrijdsport vraagt om een steeds betere begeleiding van paard en ruiter. Hiertoe zijn hulpmiddelen onontbeerlijk. Een groep van bedrijven onder leiding van International Trade Development (ITD) verkent de internationale kansen voor hun producten.

Op het concours in Meerlo presenteren en demonstreren een groep van vijftien, veelal startende, innovatieve bedrijven hun noviteiten op het gebied van onder andere bewegingsanalyses, hartslagmeting, sensoren, massages, hersteldrank, vliegenvrij, stal- en bodembedekking en transport. In een collectieve stand doet deze groep ervaring op voor een gezamenlijke presentatie die ingezet kan worden voor internationale markten. Voor het concours in Meerlo is dit een welkome aanvulling bij de standhouders zodat een intieme sfeer rondom de hoofdpiste gecreƫerd kan worden en publiek en ruiters kennis kunnen nemen van deze innovaties.


Jeu de boules KBO

Venray | De KBO-afdelingen in de gemeente Venray houden voor de dertiende keer in successie het jaarlijks jeu-de-boulestoernooi op donderdag 29 juni op de banen van de Bouledrome op het Speulpark aan de Hoopweg in Venray.

Er is grote belangstelling voor dit toernooi waarbij gestreden wordt om de KBO-wisselbeker en andere prijzen. Tevens is er voor alle deelnemers de kans om een extra prijs te winnen met de loterij. Alle inwoners van de gemeente Venray vanaf 55 + jaar mogen deelnemen, dus ook niet-leden van wijkouderverenigingen zijn welkom. Het toernooi wordt om 10.30 uur geopend door waarnemend voorzitter Theo Verhoeven van de Centrale van Ouderverenigingen. Direct hierna begint de strijd om de wisselbeker.

Er wordt in twee poules met doubletten gespeeld: twee tegen twee. Elk team speelt vier wedstrijden. De winnaars van beide poules strijden ten slotte tegen elkaar om de beker. Opgeven voor 19 juni bij Nellie Keijsers via telefoon 581722, Jan v.d. Pas via telefoon 541611, Gerrit van Hoof via telefoon 546535, Theo Linskens via telefoon 583384, Nelly Willems via telefoon 584006 of bij Ben Huijs via telefoon 851832. De deelnemers dienen zich op de toernooidag voor 10.00 uur in de Bouledrome te melden.


Jeugd Red Stars

Panningen | De finale Nederlandse jeugdmeerkampen zijn afgelopen weekeinde in Panningen tussen de beste twaalf junioren, cadetten, pupillen en welpen gehouden.

Bij de meisjes cadetten begon Emma van der Zanden van Red Stars de eerste dag uitstekend met vijf zeges en een nederlaag. Daarmee verwierf ze zich een uitstekende uitgangspositie voor de tweede dag. Die werd begonnen tegen teamgenote Karlijn van Lierop, die met 3-1 aan het langste eind trok. Hierna liet Van der Zanden zich niet meer verrassen en zelfs een van de lastigste concurrenten, Emine Ernst, werd met 3-2 verslagen. Na de laatste partij was Vicky Schijven eerste, tweede Karlijn van Lierop en derde Emma van der Zanden. Mede door deze prestatie is Van der Zanden geselecteerd voor de Europese jeugdkampioenschappen in Portugal, samen met Karlijn van Lierop en
Emine Ernst.

Bij de meisjes pupillen speelde Eline Smeets een leerzame eerste dag met enkele nipte games. De tweede dag begon met een nederlaag, maar daarna werden drie tegenstandsters achtereenvolgens met 3-0, 3-0 en 3-2 verslagen. De laatste twee partijen werden verloren met 1-3 en 0-3. Door dit resultaat eindigde Eline Smeets op een negende plaats. Komende weekeinde spelen enkele leden van Red Stars in Erkelenz in Duitsland een driedaags toernooi.