Agenda vergaderingen raadscommissies

De vergaderingen van de laatste raadscommissie voor het zomerreces vinden plaats op 6, 7 en 8 juni 2017. Alle vergaderingen zijn openbaar.

U kunt tijdens een commissievergadering uw mening naar voren brengen over een onderwerp dat op de agenda staat. Maar ook over een onderwerp in het taakgebied van de commissie. Wilt u inspreken? Meld u dan bij de griffie per e-mail
griffie@venray.nl of tel: (0478) 52 33 33.

Commissie Wonen 6 juni, aanvang 19.30 uur

Raadsvoorstellen: Vaststellen van het Speelruimteplan 2017-2026. Het speelruimteplan voorziet in een voldoende aanbod van speelplekken tegen lagere jaarlijkse kosten. Dit door enerzijds de speeltoestellen te concentreren op grotere plekken en anderzijds de kleinere speelplekken te veranderen in informele speelplekken;Vaststellen bestemmingsplan wijziging Woningbouw de Steeg Leunen;Vaststellen van de POL-uitwerking Regionale detailhandelsvisie Noord-Limburg;Vaststellen van de POL-uitwerking werklocaties Regionale visie bedrijventerreinen Noord-Limburg;Vaststellen van de POL-uitwerking werklocaties Regionale visie kantoren Noord-Limburg;Vaststellen van de POL-uitwerking Regionale Vrijetijdseconomie.

Bovenstaande vier POL-uitwerkingen zijn ook besproken tijdens de informatieavond die gehouden werd op 11 mei jl.

Bespreekpunten: Ontwerp bestemmingsplan De Brier.

Presentatie 'Mooder Maas' op 7 juni, aanvang 19.00 uur

Namens de aannemer Mooder Maas, Combinatie Dura Vermeer & Ploegam v.o.f. l Project: Gebiedsontwikkeling Ooijen–Wanssum wordt een presentatie gehouden over de huidige stand van zaken.

Commissie Werken en Besturen 7 juni, aanvang 19.30 uur

Raadsvoorstellen: Vaststellen Marktverordening 2017, met o.a. aandacht voor aangepaste tijden van de markt, inrichting van de markt en de rol van de nieuwe marktmeester;Vaststellen Jaarrekening 2016 en Begroting 2018 van de Veiligheidsregio Limburg Noord;Instemmen met het liquidatieplan Venlo Greenpark en jaarstukken 2016. Vanwege de vervlechting van diverse onderdelen op Greenport Venlo wordt de eerder opgerichte gemeenschappelijke regeling Venlo Greenpark beëindigd;Vaststellen Legesverordening 2017, 2e wijziging. Vanwege nieuwe wetgeving wordt de legesverordening gewijzigd, dit betreft o.a. vervangende ID, milieuleges, tarief voor een natuurtoets en kosten voor het aanleggen van leidingen en/of kabels.

Bespreekpunten: Adviesnota inzake rapportage en evaluatie Vergunningverlening Toezicht en Handhaving gemeente Venray;Publiceren van bekendmakingen. Er is een nieuw systeem ingevoerd dat voldoet aan de wettelijke eisen. Zo wordt digitaal op 1 plek de informatievoorziening voor beleid en regelgeving en bekendmakingen gepubliceerd.

Informatiebijeenkomst "Positieve gezondheid" 8 juni, aanvang 19.00 uur

Tijdens deze bijeenkomst wordt nadere informatie verstrekt over positieve gezondheid en praktijkervaring.

Commissie Leven 8 juni, aanvang 19.30 uur

Raadsvoorstellen: Kennisnemen begroting 2017 Stichting Primair Onderwijs Venray;Instemmen met aanvullend krediet en voorfinanciering t.b.v. onderwijshuisvesting Landweert.

Bespreekpunten: Rapportage onderzoek behoefte onderwijsvoorziening Venray Noord-West;Adviesnota opdrachtvastlegging aanpak integratie en participatie nieuwkomers;Adviesnota invulling mantelzorgwaardering 2017;Rapportage Sociaal domein 2016. Hiermee wordt aan de raad op de hoogte gebracht van de stand van zaken van de ontwikkelingen op sociaal gebied;Aanpak kadernota Sociaal domein 2018-2020. Tijdens het opstellen van deze kadernota worden ook de burgers, de participatieraad, de uitvoerders en de gemeenteraad vroegtijdig betrokken.

Vacature

Wij zijn op zoek naar een 'raadsadviseur' voor 36 uur per week (reageren kan tot 19 juni 2017).

Kijk voor meer informatie op www.banenpleinlimburg.nl > vacatures.