Extra geld mfc in Blitterswijck

BLITTERSWIJCK | Een jaar geleden keurde de gemeenteraad het zelfsturingplan van Blitterswijck goed. De gemeente ging 725.000 euro investeren om het verouderde gemeenschapshuis te verbouwen tot een multifunctioneel centrum.

Het ambitieuze plan - met meerdere verenigingen - is op losse schroeven komen te staan. Door financiƫle tegenvallers en andere onvoorziene omstandigheden kampt de dorpswerkgroep met een flink tekort.

Het college wil daarom nog een keer de portemonnee trekken. In de voorjaarsnota is 175.000 euro extra uitgetrokken om uit de impasse te komen.

Als de raad op 4 juli akkoord gaat, kan het multifunctionele gemeenschapshuis met een jaar vertraging toch gerenoveerd worden. Zonder deze bijdrage lijkt het plan te sneuvelen.


Einde contracten privatisering

VENRAY | In het jaar 2000 zijn de binnen- en buitensportaccommodaties geprivatiseerd. Verenigingen en stichtingen gingen voortaan zelf het beheer en onderhoud uitvoeren.

In de komende jaren, 2018 tot 2020, lopen alle overeenkomsten af. De gemeente wil eerst een visie opstellen hoe de privatisering in de toekomst eruit komt te zien. Voordat nieuwe contracten worden afgesloten. Voor een periode van drie jaar wordt een extra medewerker aangetrokken die het de privatisering gaat opstellen en begeleiden. Het heeft niet alleen een juridische kant. Tevens moet gekeken naar de bouwkundige staat van de accommodaties.