Frank Gielens van Venray naar Leunen

VENRAY | Frank Gielens keert terug naar zijn oude vereniging Leunen.

De 25-jarige verdediger uit Heide kan vanwege een avondstudie komend seizoen maar één keer per week trainen. Vandaar dat bij besloot om te stoppen bij eersteklasser
Venray.

In de loop van vorig seizoen kreeg hij een basisplaats van trainer Stef Sijbers. Gielens is een centrumverdediger die ook als rechtsachter werd ingezet. In de jeugd maakte hij al de overstap van Leunen naar Venray. Voor de Leunse vierdeklasser betekent de terugkeer van Gielens een welkome
versterking.

Bij winst promotie voor SVOC'01

OIRLO | SVOC'01 kan pinkstermaandag 5 juni een sterk seizoen bekronen met promotie naar de vierde klasse. Dan moeten de tricolores thuis (aanvang 14.30 uur) winnen van Mariahout.

SVOC'01, dat als tweede eindigde in de vijfde klasse G, begon de nacompetitie met een 4-1 nederlaag bij Ulysses. Afgelopen zondag stelde Ulysses promotie veilig door op bezoek bij Mariahout met 1-1 gelijk te spelen.

Herkanser Mariahout, de nummer elf uit de vierde klasse I, heeft in Oirlo aan een remise genoeg om zich te handhaven in de vierde klasse. Het is tevens de laatste wedstrijd van Wim de Roy (oud-trainer van Oostrum), die Mariahout na vier jaar gaat verlaten.

De opdracht voor de ploeg van trainer Toon Bongers is duidelijk. Bij winst kan de fusieploeg uit Oirlo-Castenray historie schrijven. Nog nooit in de zestienjarige clubhistorie kwam SVOC'01 uit in de vierde
klasse.

Moorrees: afscheid PSV met verlies

Venray | Voetbalster Myrthe Moorrees uit Venray heeft afscheid genomen van het PSV-publiek met een nederlaag tegen kampioen Ajax. De PSV-vrouwen verloren het slotduel van de competitie met 0-2.

PSV en Ajax speelden deze vrijdagavond op De Herdgang een veredelde oefenwedstrijd. Aanstaande vrijdag gaat het in Den Haag om een prijs, de KNVB-beker voor vrouwen. Door dit verlies eindigde de Eindhovense ploeg in de competitie als derde op de ranglijst, achter Ajax en FC Twente.

PSV verloor vijf van de zes wedstrijden in de kampioenspoule en kende dus cijfermatig een matige voorbereiding op de bekerfinale. Myrthe Moorrees verruilt PSV komend seizoen voor FC Twente.

Verlies hockeyers Venray: 3-5

Venray-Boxmeer 3-5 (1-3). Doelpunten Venray: Guido Pop, Cornfiel Kroon Jr. en Bart Pronk.

Venray | De hockeyers van Venray verloren in de derde klasse van het hoger op de ranglijst geklasseerde Boxmeer. De Venrayse ploeg boog in het thuisduel met 3-5 het hoofd voor de gasten uit Boxmeer, die halverwege de wedstrijd al met 1-3 leidden.

Voor Venray scoorden Guido Pop, Cornfiel Kroon Jr. en Bart Pronk de doelpunten. De Venrayse hockeysters kwamen niet in de actie.