Sproeiverbod met water uit beken

Venray | Waterschap Limburg heeft besloten dat er voorlopig geen water uit beken en rivieren mag worden gebruikt om akkers en weilanden te beregenen. 'Het waterpeil van de meeste beken in Noord- en Midden-Limburg is laag', meldt het waterschap op zijn website. 'Dit komt door de droogte van de afgelopen weken. Doel van het verbod is voldoende watervoorraad te behouden'.

Het verbod geldt voor het onttrekken van water uit alle beken in Noord- en Midden-Limburg (voormalig Waterschap Peel en Maasvallei) met uitzondering van de beken die in de regel altijd voldoende afvoer hebben.

Dat zijn met name de Niers, Swalm, Boschmolenplas en gedeelten van de Heukelomsebeek, Eckeltsebeek, Neerbeek en Oostrumsche beek. Daarnaast geldt het verbod niet voor onttrekkingen met weidepompen voor veedrenking en voor onttrekkingen uit het grondwater. Onttrekkingen uit oppervlaktewater voor de volgende kapitaalintensieve teelten vormen ook een uitzondering: bedrijfsmatige fruitteelt, groenteteelt, bloemen- en plantenteelt en bomenteelt.

Het waterschap heeft alle circa 600 vergunninghouders en/of melders van het onttrekken van oppervlaktewater schriftelijk op de hoogte gesteld over het verbod. Handhavers van het waterschap controleren op naleving van het verbod. Het verbod geldt tot de waterafvoer van de beken weer op niveau is en uiterlijk tot 1 oktober 2017.


Walk&Talk bij BiblioNu

Venray | BiblioNu Venray houdt een Walk&Talk op dinsdag 6 juni. Het thema is Mindset met als gastspreker loopbaancoach Marlie Franssen.

Het vinden van een baan kan naast veel tijd ook veel energie kosten. Hoe ga je om met alle emoties die hier bij komen kijken, de zenuwen, stress, de teleurstelling en de blijdschap? Fransen licht toe hoeveel invloed je zelf op je gevoel en gedachten uit kunt oefenen zodat je meer ontspannen het proces van sollicitatiebrief tot gesprek kunt doorlopen. Een Walk&Talk is dé koffiepauze voor werkzoekenden.

De deelnemers kunnen hun sollicitatie-ervaringen delen met elkaar, contacten leggen en suggesties krijgen en geven die helpen in de zoektocht naar een geschikte baan. Inloop vanaf 9.00 uur. De start is om 9.30 uur en de bijeenkomst duurt tot 11.30 uur. Deelname aan de Walk&Talk is gratis. Graag vooraf aanmelden voor deze bijeenkomst via e-mail ejacobs@biblionu.nl.


Goede doelen fietsvierdaagse

Venray | De Stichting Fietsvierdaagse Venray biedt jaarlijks een stichting of vereniging de mogelijkheid om tijdens het fietsevenement geld in te zamelen voor de eigen kas.

Deze uitgekozen organisatie is dan ook mede verantwoordelijk voor de uitvoering van dit spel en het vergaren van de benodigde prijzen.

Het is dus niet een kwestie van geld ontvangen en niets ervoor terug te hoeven doen, maar het is keihard werken voor een aantal van de leden van de stichting of vereniging. Tijdens de 33e editie wordt twee goede doelen de mogelijkheid geboden om de door hun zelf verworven prijzen via het kansspelletje het Rad van Fortuin te verloten. De goede doelen van deze editie van de fietsvierdaagse zijn SV Merselo en Venrode Voices.

De opbrengst van het Rad van Fortuin wordt besteed om de kosten van het programma en de prijzen voor de genomineerden af te dekken. De 33e Fietsvierdaagse Venray vindt plaats van 25 tot en met 28 juli.


Musical Ik wens in schouwburg

Venray | Dit jaar maakt Musical4All voor de laatste keer een productie onder de vlag van Kunstencentrum Jerusalem.

Op zaterdag 10 juni om 19.00 uur en zondag 11 juni om 15.00 uur is de musical Ik wens in Schouwburg Venray te zien. Alle musicalleerlingen zullen op het podium te zien en te horen zijn. De kinderen van de productiegroep, vakvoorbereiding en talenten presenteren dit jaar voor het eerst een musical samen met de musicalmini's.

Samen zetten ze een spannend verhaal op de planken. Het verhaal in een notendop: Soms wil je dat het leven anders is. Dat je een ander bent. Maar is dat wel echt wat je wilt? Als de hoofdpersoon in ons verhaal wenst dat ze de mooiste van iedereen is, pakt dit heel anders uit dan je zou verwachten. Op haar zoektocht om haar wens ongedaan te maken, maakt ze van alles mee. Ik wens is een spannende zoektocht naar wat schoonheid is.

Kaarten voor de musical zijn te verkrijgen bij de administratie van KCJ of voor de voorstelling aan de deur bij de schouwburg en kosten vijftien euro. De administratie is geopend tijdens kantooruren van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur. Komend seizoen gaan de lessen van de musicalschool verder onder de naam Musical4All. Meer info is op de website te vinden: http://www.musical4all.nl.


Engelenavond

Overloon | In Ontmoetingspunt 't Helder in Overloon wordt op maandag 12 juni vanaf 20.00 uur een engelenavond gehouden door Mariëlle Beks.

Beks kan de aanwezigen in contact brengen met hun beschermengelen en dierbare en een persoonlijke boodschappen doorgeven. Neem een foto van een dierbare mee! Meer informatie is te vinden op www.mariellebeks.nl. Aanmelden kan bij Annemie van den Munckhof van Ontmoetingspunt 't Helder via telefoon (0478)641404, 06-27007511 of via e-mail t-helder@ziggo.nl.