Parkeerprobleem bij kerk opgelost

VENRAY | Door de nieuwbouw op het Mgr. Goumansplein en de aanleg van het stadspark zijn ruim tachtig parkeerplaatsen voor de Grote Kerk verdwenen.

De vier parkeervakken voor mindervaliden, rechts voor de kerk, zijn tijdens drukbezochte missen niet voldoende. Daarnaast zijn er oudere kerkbezoekers die tussen wal en schip vallen. Ze hebben geen gehandicaptenparkeerkaart, maar de afstand vanaf de parkeerplaats bij het gemeentehuis is te ver om te lopen. In overleg met de gemeente krijgt het kerkbestuur nu vijf ontheffingen. Die kunnen worden uitgedeeld zodat kerkbezoekers toch hun auto vlak voor de kerk, aan de linkerkant van het toegangspad, kunnen parkeren. De ontheffingen kunnen ook gebruikt worden voor bedrijven.

Tijdens uitvaarten is er een uitzondering voor de rouwauto en een aantal volgauto's. Deze voertuigen mogen vlak voor de ingang van de kerk neergezet worden. Voorwaarde is dat de geparkeerde auto's kerkbezoekers en voetgangers niet mogen hinderen. Ze mogen ook niet langer blijven staan dan strikt noodzakelijk is.